Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στα Χανιά φωτογραφία που δείχνει υψωμένη στο 1ο Γυμνάσιο ελευθερίου Βενιζέλου την αλβανική σημαία.

Όπως αποκαλύπτουν μαθητές και γονείς, η ελληνική σημαία κατέβηκε από τον ιστό κι τοποθετήθηκε στα κάγκελα, δίπλα στην αλβανική, ανάποδα με τον Σταυρό δεξιά.

Όπως υποστήριξαν μαζί με τον σύλλογο γονέων η εικόνα ήταν προσβλητική γι’ αυτούς, όπως επίσης και το ότι είχε κατεβεί  από τον ιστό.

«Είχε έρθει ο πρόεδρος της αλβανικής κοινότητας Χανίων και εκείνο το οποίο ζήτησε ήταν η παραχώρηση μιας αίθουσας προκειμένου να διδαχτούν τα Αλβανόπουλα που ζουν στα Χανιά,  δεύτερης , τρίτης ,τέταρτης γενιάς την αλβανική γλώσσα. Θα ξεκινούσαν τα μαθήματα αυτή την Κυριακή. Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης και των δύο λαών κρεμάστηκαν η αλβανική και η  ελληνική σημαία μαζί , ανακρούστηκαν οι δύο εθνικοί ύμνοι και έγινε μια μικρή τελετή», εξηγεί ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων.

Αυτά που ζούμε είναι πρωτόγνωρα!

Δηλαδή για να γίνει μάθημα αλβανικών στα ελληνικά σχολεία πρέπει να κατέβει η ελληνική σημαία από τον ιστό και να ανακρουστεί ο εθνικός ύμνος της Αλβανίας!

Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα γίνεται αυτό; Ή μάλλον στην Αλβανία συμβαίνει το ίδιο; Μια ζωή τα κορόιδα οι Έλληνες;

Τουλάχιστον οι Έλληνες αντιδρούν! Έτσι, οι μαθητές στο 1ο γυμνάσιο Χανίων ξεκίνησαν κατάληψη, όταν ενημερώθηκαν από μέλη του 15μελούς ότι την Κυριακή η  ελληνική σημαία του σχολείου τους είχε τοποθετηθεί στα κάγκελα ανάποδα με το σταυρό δεξιά, δίπλα από την αλβανική.

Η κατάληψη στο σχολείο τελείωσε μετά τις διευκρινήσεις. Ωστόσο, τα μαθήματα αλβανικής γλώσσας θα συνεχιστούν σε άλλο σχολικό κτίριο.

 

του Κίμωνα Χαραλάμπους

ΠΗΓΗ