Με αναρτήσεις του στο twitter στα ελληνικά και τα αγγλικά, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ουσιαστικά προανήγγειλε την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα με τον οποίο αναμένεται να συμμετάσχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τις εκλογές του 2015 και την κυβερνητική σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ ο πρώην υπουργός Οικονομικών έγραψε: «Πριν τρία χρόνια, σαν σήμερα, ο λαός έδωσε εντολή για τέλος της χρεοδουλοπαροικίας. Η εντολή αυτή παραβιάστηκε. Τελική ήττα όμως δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει τελική νίκη. Ραντεβού σε 2 μήνες (26/3) για ένα νέο ξεκίνημα».

Υπεθυμίζεται, ότι ο κ. Βαρουφάκης είχε ιδρύσει στις 9 Φεβρουαρίου του 2016 το Κίνημα για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025 (DiEM25), ένα πανευρωπαϊκό πολιτικό κίνημα με στόχο τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να δημιουργηθεί «μία πλήρης δημοκρατία με ένα ανεξάρτητο κοινοβούλιο το οποίο θα σέβεται την εθνική αυτοδιάθεση και το μοίρασμα της εξουσίας με τα εθνικά κοινοβούλια, τις περιφερειακές συνελεύσεις και τα δημοτικά συμβούλια».

Πηγή: http://www.rizopoulospost.com