Διαβάστε ένα περισπούδαστο άρθρο για το λεγόμενο «Σκοπιανό ζήτημα» και οι υπαίτιοι οι οποίοι το δημιούργησαν εντελώς ανιστόρητα εκείνη την εποχή! Ένα πρωτοσέλιδο κείμενο, που δημοσιεύθηκε ως κύριο σχόλιο της εφημερίδας «Ελευθερία» του Πάνου Κόκκα, με τίτλο: «Ο θάνατος ενός μύθου», το οποίο αναλύει τις απαρχές γεννήσεως και δημιουργίας ενός προβλήματος, που εδώ και χρόνια ταλανίζει τη Χώρα μας, όπως είναι το Σκοπιανό ζήτημα!..

ΣΤΗΝ επικαιρότητα και πάλι το Σκοπιανό. Ένα θέμα το οποίο η ταπεινότητά μας το έθετε εδώ και χρόνια από τηλεοράσεως, παρά το γεγονός ότι τον καιρό εκείνο ορισμένοι άνθρωποι μας χαρακτήριζαν τουλάχιστον γραφικούς. Είναι οι ίδιοι, που σήμερα μας λέγουν ότι έπρεπε το θέμα να έχει τεθεί εδώ και χρόνια «πριν προχωρήσει το κακό»!

Εν πάση περιπτώσει, σε πνεύμα καταλλαγής και αμβλύνσεως των όποιων αντιθέσεων μεταξύ των Ελλήνων πολιτών (προέχει η ενότητα του Έθνους), καταχωρούμε ένα πρωτοσέλιδο κείμενο, που δημοσιεύθηκε ως κύριο σχόλιο, στην εφημερίδα «Ελευθερία» του Πάνου Κόκκα, με τίτλο: «Ο θάνατος ενός μύθου» (Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 1948), το οποίο αναλύει με λεπτομέρεια και ιστορική ακρίβεια τις απαρχές γεννήσεως και δημιουργίας ενός προβλήματος, που εδώ και χρόνια ταλανίζει τη Χώρα μας, όπως είναι το Σκοπιανό ζήτημα. Διαβάζουμε, λοιπόν:

 

ΠΗΓΗ