Τον δρόμο για τη Βουλή παίρνει πλέον η σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΘ, καθώς χθες υπογράφτηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΘ Α.Ε. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου και ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε., Δημήτρης Μακρής.

Η υπογραφή της αποτελεί το δεύτερο βήμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με την οποία η ΟΛΘ Α.Ε. θα περάσει στα χέρια της South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT), της εταιρείας που σύστησε η ένωση του προτιμητέου επενδυτή «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments Ltd» και «Terminal Link SAS». Θα υπογραφεί και από τον υπουργό Οικονομικών, ενώ στη συνέχεια θα εισαχθεί στη Βουλή για νομοθετική κύρωση.

Ο Παν. Κουρουμπλής ανέφερε ότι η έγκριση της σύμβασης αναμένεται να έχει δοθεί ώς το τέλος Φεβρουαρίου και θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες εγκατάστασης του νέου επενδυτή, ο οποίος θα είναι δεσμευμένος να προχωρήσει στις προβλεπόμενες επενδύσεις (180 εκατ. ευρώ) που «θα δώσουν μια νέα δυναμική εικόνα στη Θεσσαλονίκη».