Παρά την σίγουρη αμηχανία που προκάλεσε η πρωτοφανής προσέλευση των Ελλήνων στο συλλαλητήριο της Αθήνας, εντούτοις τίποτα δεν φαίνεται να πτοεί την κυβέρνηση από το να συνεχίζει το…”πατριωτικό της έργο”, διαπραγματευόμενη για κάτι που αντιβαίνει πρώτα απ’όλα στο ίδιο το λαϊκό αίσθημα.

Η τοποθέτηση χθες του Υπουργού Εξωτερικών ,Νίκου Κοτζιά, στον απόηχο του συλλαλητηρίου ήταν η πλέον ενδεικτική και συνάμα προκλητική:

«Σήμερα διαψεύστηκαν οι δημοσκοπήσεις της διαπλοκής. Φάνηκε η γύμνια της ΝΔ, αλλά και όσων δεν άκουσαν τον λόγο του Οικουμενικού Πατριάρχη. Εκατομμύρια Ελλήνων πατριωτών έκαναν την επιλογή τους. Συνεχίζω, λοιπόν, με ήσυχη συνείδηση και ευθύνη να διαπραγματεύομαι για το καλό της πατρίδας».

Σύμφωνα με την λογική του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, ενός ανθρώπου που το Σκοπιανό θέλοντας και μη πέφτει στις πλάτες του, όσα εκατομμύρια Ελλήνων δεν μπόρεσαν να παραστούν στο συλλαλητήριο της Αθήνας, αυτόματα συντάσσονται με την κυβερνητική γραμμή!

Παράλογα πράγματα και τοποθετήσεις, μιας και φαίνεται πως για το Μαξίμου οι έστω 1,5 εκατομμύριο συγκεντρωμένοι (όπως παραδέχθηκαν αυτή τη φορά και τα κανάλια) δεν φαίνονται…αρκετοί προκειμένου να χτυπήσουν το καμπανάκι στην κυβέρνηση. 

Βέβαια λίγο μετά το πέρας του συλλαλητηρίου ακολούθησαν τόσο το Γραφείο του Πρωθυπουργού, όσο και Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ να υπονομεύουν συστηματικά και με εντυπωσιακά εύκολο τρόπο μία τόσο μεγάλη συγκέντρωση.

Έχουν αυτή τη φορά σαν επιχείρημά τους την περιβόητη έκθεση της αστυνομίας, η οποία μιλάει για μόλις 140.000 Ελλήνων που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, εκτίμηση που προκαλεί άφθονο γέλιο σε οποιονδήποτε κι αν δει πλάνα ή φωτογραφίες από το χθεσινό συλλαλητήριο.

Εκτός αυτού -όπως θα παρατηρήσετε πιο κάτω- ερωτήματα προκαλεί η…σβησμένη ώρα στα πλάνα από το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., κάτι που συντηρεί τα σενάρια περί “σκόπιμου μοντάζ”, φυσικά για να υπονομευθεί η τεράστια συμμετοχή του κόσμου. 

Η ίδια τακτική υπονόμευσης βεβαίως ακολουθήθηκε και στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, με μόλις μερικούς…χιλιάδες Έλληνες να διαδηλώνουν για την Μακεδονία.

 

Του Άρη Δημόπουλου

ΠΗΓΗ