Την ώρα που Ο.Η.Ε. και Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζουν για την παράδοση του ονόματος «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης συνέταξε έκθεση μέσω του ευρωβουλευτή, Cezar Florin, η οποία μάλιστα αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο semantic-pace.net!

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, καλούν την Ελλάδα να αναγνωρίσει και να προστατεύσει «εθνικές μειονότητες» στο έδαφός της, με το βλέμμα στους Τούρκους της Θράκης.

Θυμίζουμε πως η μουσουλμανική μειονότητα Ελλάδος είναι η μόνη ρητά αναγνωρισμένη μειονότητα, και μάλιστα ως θρησκευτική, στην Ελλάδα βάσει του άρθρου 45 της Συνθήκης της Λωζάνης.

Αποτελείται από τουρκόφρονες, ελληνογενείς Πομάκους, Ρομά και «μαύρους Έλληνες».

Η Άγκυρα επιδιώκει την αναγνώριση εθνικής μειονότητας «τούρκων», η οποία θα περικλείει όλους τους μουσουλμάνους, ανοίγοντας κερκόπορτα για την «αρπαγή» της ελεύθερης Θράκης.

Στο πλευρό της Τουρκίας λοιπόν δείχνει να είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία, εκτός των άλλων, ζητά, εμμέσως πλην σαφώς, να αναγνωρίσουμε την τουρκική ως δεύτερη επίσημη γλώσσα στην Θράκη μέσω της εφαρμογής του χάρτη μειονοτικών και περιφερειακών γλωσσών.

Σε μία τέτοια περίπτωση, το ελλαδικό Κράτος θα είναι υποχρεωμένο να προσλάβει στο Δημόσιο, τουρκόφρονες δημοσίους υπαλλήλους και δασκάλους (νηπιαγωγεία), ενώ θα ετίθετο και ζήτημα διπλής αναγραφής τοπωνυμιών και οδών στις επίσημες πινακίδες στα δημόσια κτίρια και στις εθνικούς οδούς!

Η αρχή του τέλους για την Θράκη, η οποία θα οδηγείτο σε καθεστώς «αυτονομίας», σε πρώτη φάση και προσάρτηση στην Τουρκία σε δεύτερη.

Ήδη άλλωστε υπάρχουν σημαίες με την «ανεξάρτητη Δυτική Θράκη».

Η έκθεση δημοσιεύτηκε και στην μειονοτική εφημερίδα της Θράκης «Γκιουντέμ»!

Σε ό,τι αφορά με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, η έκθεση κάνει αναφορά στη μη εφαρμογή από μέρους της Ελλάδας των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τους μειονοτικούς συλλόγους, ενώ χαιρετίζει την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή στην εφαρμογή της σαρίας και την ενσωμάτωση του μαθήματος του Κορανίου στα δημόσια σχολεία.

Θυμηθείτε οπωσδήποτε το άρθρο μας: Δικαίωση του el.gr: Η κυβέρνηση ανοίγει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ στην Θράκη (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΗΓΗ