Ποιοι κάνουν λόγο ακόμη και για κατασκευασμένο από την κυβέρνηση σκάνδαλο.

Φωτιά έχει πάρει το πολιτικό σκηνικό από τις αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση «Novartis», η οποία…ξαφνικά ήρθε στο προσκήνιο τα ξημερώματα της Τρίτης και μάλιστα υπό τη μορφή “χιονοστιβάδας”.

Τα ονόματα και μόνο που φέρονται να είναι εμπλεκόμενα στο μεγάλο αυτό σκάνδαλο προκαλούν πολιτικό σεισμό.

«Πρόκειται για την πλήρη γελοιοποίηση και της δικαστικής και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, για επικίνδυνα θεσμικά καλαμπούρια, καθώς η ιστορία θυμίζει λογική 1989, μόνο που αυτή τη φορά είμαστε στο 2018 και κανείς δεν είναι έτοιμος να χάψει αυτές τις ιστορίες», σχολίασε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ένα από τα πλέον ηχηρά ονόματα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Όπως διαβάζουμε στον “Ελεύθερο Τύπο”, ερωτηθείς ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για το πώς οι μάρτυρες εμπλέκουν τους πρωθυπουργούς και τους υπουργούς Υγείας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «και οι τρεις υποστήριξαν πως δεν γίνονταν οι δωροδοκίες μέσω τραπεζικών λογαριασμών αλλά όλες τις έκανε με μετρητά το στέλεχος της Novartis κ. Φρουζής, όλες τις έκανε με μετρητά, ζωντανά». «Σε άλλους», είπε ο κ. Βενιζέλος, «λένε ότι το στέλεχος της Νovartis τα πήγαινε μέσα σε φάκελο, σε άλλους σε Samsonite και σε άλλους σε βαλίτσες».

Για παράδειγμα ανέφερε πως έχει καταθέσει ένας μάρτυρας πως «ο τότε υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος δωροδοκήθηκε για να επηρεάσει τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να συναινέσει στην αγορά των εμβολίων για τη γρίπη».

«Για μένα λένε ότι επειδή ο Λοβέρδος ως υπουργός Υγείας δωροδοκήθηκε με μια γεμάτη με λεφτά Samsonite και επειδή στον ΕΟΦ πρόεδρος ήταν ο κ. Λυντζέρης που και αυτός δωροδοκήθηκε και είναι φίλος μου, και επειδή παράλληλα ο κ. Φρουζής φέρεται να είχε επικοινωνία με συνεργάτη του Ηλία Πλασκοβίτη στο υπουργείο Οικονομικών, άρα συμπεραίνει ο μάρτυρας πως και εγώ θα πρέπει να δωροδοκήθηκα! Πρόκειται για μια κοινή συκοφαντία», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Το όνομα του πρώην πρωθυπουργού , Αντώνη Σαμαρά, φαίνεται πως φιγουράρει επίσης μέσα στην περιβόητη δικογραφία για την υπόθεση Novartis, με τον ίδιο ωστόσο να περνάει από την πρώτη στιγμή στην αντεπίθεση και να προαναγγέλλει μηνύσεις:

« Καταλαβαίνω ότι τους ενοχλεί η παρουσία μου. Τώρα θα καταλάβουν κι εκείνοι ότι θα τους πάω μέχρι τέλους».

Για ξεκάθαρη σκευωρία εναντίον του και για κατάλυση της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μέσα από το κεντρικό δελτίο του ANT1 αναρωτήθηκε ακόμη και για την κυβερνητική εμπλοκή στο θέμα των προστατευόμενων μαρτύρων, ενώ ξεκαθάρισε πως τα έγγραφα που υπάρχουν στο FBI δεν αναφέρουν πουθενά εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο.

Δείτε εδώ: Υπόθεση Novartis-Α.Γεωργιάδης: «Πλαστογραφημένο το ηχητικό που με ενοχοποιεί – Καταλύεται η Δημοκρατία» (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι εξελίξεις πάντως τρέχουν και όλοι (εμπλεκόμενοι και μη) αναμένουν το άνοιγμα της έστω και…λειψής δικογραφίας για τη Novartis, που εκ του αποτελέσματος θα κριθεί εάν πρόκειται για ένα κατασκευασμένο σκηνικό ή όντως ένα «σκάνδαλο…μεγατόνων».

ΠΗΓΗ