Μια, αναμενόμενη εν πολλοίς, δήλωση έκανε ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία, παράλληλα με την στρατιωτική επιχείρηση στο Άφριν, είναι σε θέση να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της σε όλες τις θάλασσες που την περιτριγυρίζουν.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Ακάρ δήλωσε το εξής: «Έχουμε την δύναμη (ισχύ) για να διεξάγουμε στρατιωτική επιχείρηση στο Άφριν και ταυτοχρόνως στο Αιγαίο».

Στη συνέχεια, ο κ. Ακάρ δήλωσε τα εξής: «Είμαστε αποφασισμένοι για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας, που προέρχονται από το διεθνές δίκαιο και διεθνείς συμφωνίες, σε όλες τις θάλασσες μας».

Φυσικά όλα αυτά από τον τούρκο Α/ΓΕΕΘΑ του οποίου τα στρατεύματα “τρώνε πολύ ξύλο” στην Αφρίν από τους Κούρδους.
Από τον ίδιο Α/ΓΕΕΘΑ που η χώρα του είναι σύμμαχος με τον ISIS. Είναι όμως αναμενόμενες τέτοιες δηλώσεις -κάποτε θα πάψουν να είναι μόνο δηλώσεις- καθώς πρέπει να δείξει ότι ο τουρκικός στρατός είναι ισχυρός -για αυτό και κρύβουν τα θύματα τους ενώ αντιστοίχως αυξάνουν των κούρδων- αφού σε μια χώρα με 70 εθνότητες μόνο ο στρατός, η ωμή βία δηλαδή, δρα ως συνεκτικός κρίκος.
Επιπλέον είναι αναμενόμενες καθώς οι τούρκοι γνωρίζουν την κατάσταση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, τις ανάγκες μας (…), αλλά κυρίως την διαχρονική μέχρι παρεξηγήσεως υποχωρητικότητα των ελληνών πολιτικών.

Με δεδομένη δε την κατακόρυφη αύξηση των δυνατοτήτων του τουρκικού στρατού και εξαιτίας εξωγενών παραγόντων στην προσπάθειά τους να αναπληρώσουν τυχόν χαμένο έδαφος ή να βρουν την χαμένη αίγλη του παρελθόντος που βλέπουν στις ονειρώξεις τους θα αναγκαστούν να ξεπεράσουν τον φόβο τους για μία ενδεχόμενη ήττα, με συνέπεια τον κατακερματισμό της χώρας, στο θέατρο επιχειρήσεων του Αιγαίου και πιθανώς θα τολμήσουν αυτό που οι έλληνες πολιτικοί προσπαθούν με την υποχωρητικότητα να αποφύγουν όλα αυτά τα χρόνια ενώ οι τούρκοι επί του παρόντος προσπαθούν να επιτύχουν τους αντικειμενικούς τους στόχους μέσω της δορυφοριοποίησης …

Όσο δεν εξοπλιζόμαστε με σοβαρό σχεδιασμό (στρατηγική λέγεται, αλλά ως έννοια έχει βιασθεί πολλές φορές στη χώρα μας) ως πρέπει, δεν έχουμε τον έλεγχο αναφορικά με την εσωτερική ασφάλεια, δεν χρησιμοποιούμε με σωστό τρόπο τις αμυντικές βιομηχανίες και δεν πράττουμε τα αυτονόητα -αύξηση χωρικών υδάτων στο 12νμ, ανακήρυξη ΑΟΖ, αύξηση της στρατιωτικής θητείας (με σοβαρή εκπαίδευση και φυσικά εκτός Αττικής, σε μονάδες μάχιμες) τόσο θα χάνουμε σταδιακά κυριαρχικά δικαιώματα μέχρι που κάποια στιγμή θα χάσουμε και εδάφη (μαζί με ζωές, ήρωες θα τους ονομάσουν τους ανθρώπους, οι προϊστάμενοι από τα ασφαλή γραφεία τους, που θα δώσουν τη ζωή τους χρησιμοποιώντας ελλειπή ή ακατάλληλο εξοπλισμό …).

 

ΠΗΓΗ