Η συνάντηση, κατά την οποία την ενηµέρωση στους εθελοντές έκαναν ο πρόεδρος του ΑΙΟΡ Ιάσων Σπύρος Κρότσης και ο υπεύθυνος διαχείρισης και οργάνωσης των εθελοντών Θεόδωρος Κωστόπουλος, έγινε προκειµένου η οµάδα εθελοντών (περί- που 40 άτοµα) να έχει µία πρώτη εικόνα για τις απαιτήσεις και τις διαδικασίες του αγώνα. Αυτή η οµάδα εθελοντών θα δραστηριοποιηθεί στη στεριά, ενώ µέλη της θα βοηθήσουν από διάφορες θέσεις και θα συµµετάσχουν στις παράλληλες δράσεις, και τις τελετές έναρξης και λήξης, εκδηλώσεις που έχουν αναλάβει η υπεύθυνη του παιδαγωγικού πάρκου του ∆ήµου Πατρέων Ηρα Κουρή και το χορευτικό του ∆ήµου, µε τον Χρήστο Γιαννόπουλο. Ο υπεύθυνος διαχείρισης και οργάνωσης των εθελοντών Θεόδωρος Κωστόπουλος, εθελοντής και ο ίδιος, δήλωσε: «Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του κόσµου και µας δίνει δύναµη στην προσπάθεια που κάνουµε. Θα είναι µοναδικές οι στιγµές που θα ζήσουν στη θάλασσα τα παιδιά που θα αγωνιστούν, θα είναι µοναδικές οι εικόνες που θα δουν οι Πατρινοί τις ηµέρες των αγώνων».

> Παρόντες στην ενηµέρωση των εθελοντών ήταν ο αντιπρόεδρος του ΑΙΟΡ Ιάσων και µέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Παναγιώτης Κυρλιγκίτσης, ο ταµίας του Οµίλου Οδυσσέας Κου- φοπαύλου και το µέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Νίκος Ταρσινός.

> Η δεύτερη συνάντηση των εθελοντών έχει προγραµµατισθεί για τις 15 Μαρτίου και πάλι στο Επιµελητήριο.

> Έχει γίνει ήδη επιλογή των εξειδικευµένων εθελοντών, οι οποίοι και εκπαιδεύτηκαν κατά τη διάρκεια του ∆ιασυλλογικού δοκιµαστικού αγώ- να τον Ιανουάριο.

> Για τη µεγάλη διοργάνωση έχει δηλώσει συµµετοχή ένας ικανοποιητικός αριθµός ανθρώπων, αλλά και φορείς και αθλητικοί σύλλογοι, που θα βοηθήσουν ώστε οι αγ νες να διεξαχθούν κατά τον καλύτερο τρόπο και η Πάτρα, απ΄ αυτή την αθλητική δράση, να επενδύσει στο µέλλον.

> Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθληµα laser 4.7 οι συµµετοχές θα φτάσουν τις 400 και για τις ανάγκες της διοργάνωσης θα εργαστούν 100 εθελοντές.

> Οι αθλητές που θα συµ- µετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθληµα θα είναι ηλικίας 12 – 17 ετών, που σηµαίνει ότι στον θαλάσσιο στίβο θα βρεθούν οι Ολυµπιονίκες του µέλλοντος.

> Το Πρωτάθληµα θα είναι «όπεν». Έχουν δηλώσει συµµετοχή και ιστιοπλόοι από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, το Κατάρ, την Αυστραλία, την Κίνα κ.α.

> Οι αγώνες υποστηρίζονται από την Ευρωπαϊκή και Ελληνική Οµοσπονδία Ιστιοπλοΐας, την ελληνική κλάση Laser, την Περιφέρεια ∆υτικής Ελλάδος (συνδιοργανωτής) και τον ∆ήµο Πατρέων (ανέδειξε το χώρο διεξαγωγής του Πρωταθλήµατος και συνδράµει µε το προσωπι- κό του).