Του Κίμωνα Χαραλαμπους

«Συνέταιροι» ή μάλλον υπάλληλοι του κράτους έχουν γίνει παρά την θέλησή τους επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, με την κατάσταση να «ξεφεύγει εκτός ελέγχου» και τους εφοριακούς να φοβούνται ακόμα και για τις ζωές τους,

Μεταξύ εκείνων συγκαταλέγονται μερικές από τις πιο δυναμικές επιχειρήσεις, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που από την μεσαία τάξη έχουν βρεθεί στην φτώχεια.

Αυτός άλλωστε ήταν ανέκαθεν ο σκοπός της Αριστεράς: Το Κράτος να πατρονάρει την ιδιωτική οικονομία και να παίρνει «χοντρό μερίδιο».

Περισσότερα από τα μισά κέρδη επιχειρήσεων, την τελευταία τριετία κατευθύνθηκαν στην πληρωμή φόρων.Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται από έρευνα, σε δείγμα 8.000 επιχειρήσεων, από 92 κλάδους της οικονομίας, που εκπόνησε η Γκραντ Θόρντον.

Στην ίδια έρευνα επισημαίνεται ακόμη ότι η υψηλή φορολόγηση εξηγεί, έως ένα βαθμό, και την αναιμική ανάκαμψη που καταγράφεται τόσο σε επίπεδο επενδύσεων όσο και δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης.

Οι υψηλοί φόροι εμποδίζουν τόσο τον σχηματισμό κεφαλαίου (βασική προϋπόθεση για επενδύσεις) όσο και το άνοιγμα θέσεων εργασίας, καθώς ο επιχειρηματίας δεν έχει επαρκή χρήματα να πληρώνει μισθούς και ασφάλεια εργαζομένων.

Για παραλογισμό κάνουν λόγο οι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας και ζητούν ευνοϊκότερο φορολογικό περιβάλλον, την ώρα που λόγω της παρακμής στην παραγωγική οικονομία και της συνεχούς αύξησης φόρων και χαρατσιών, νοικοκυριά και επιχειρήσεις χρωστούν ακόμα και στην ΔΕΗ.

«Έχει λαλήσει ο κόσμος»!

Αυτή ήταν η φράση ενός έντρομου εφοριακού, ο οποίος έπεσε θύμα «άγριας» επίθεσης από έναν νευριασμένο φορολογούμενο, ο οποίος τον έπιασε από τον λαιμό και προσπάθησε όχι μόνο να τον πνίξει αλλά και να του βγάλει το μάτι.

Ο εφοριακός μάλιστα περιέγραψε στην κάμερα την στιγμή που ο άνδρας τον έπιασε από το λαιμό:

«Με είχε πιάσει από το λαιμό και είχε βάλει το δάχτυλο στο μάτι μου. Αν δεν παρέμβαινε η διευθύντρια, δεν έπεφτε από πάνω να τον τραβήξει, ή θα μου είχε βγάλει το μάτι ή θα με έπνιγε. Με έριξε κάτω, παρ’ ολίγον να χτυπήσω το κεφάλι κάτω, σηκώνομαι, μου βάζει τον αντίχειρα στο μάτι, σε στυλ Νίντζα και μου πίεζε το μάτι. Έχει λαλήσει ο κόσμος», δήλωσε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR».

Η κατάσταση διολισθαίνει εκτός ελέγχου και την «νύφη» πληρώνουν οι υπάλληλοι του Κράτους και όχι οι πραγματικοί υπαίτιοι της υπερφορολόγησης.

Δεν θέλουμε να φανταστούμε τι έχει να συμβεί, άπαξ και οι μεμονωμένες αντιδράσεις μετατραπούν σε μαζικές!