Της Dorothy Cummings McLean (LifeSiteNews)ΚΟ

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, επιτρέπεται σε άνδρες που δηλώνουν ότι είναι “γυναίκες” να ανταγωνίζονται γυναίκες κατά τη διάρκεια των χειμερινών αγώνων στη Νότια Κορέα.

Η είδηση (βλ. εδώεδώ κι εδώ):

Για πρώτη φορά, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ)αποφάσισε ότι οι τρανσέξουαλ αθλητές μπορούν να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Γυναίκες «που έγιναν άντρες» μπορούν να ανταγωνιστούν “χωρίς περιορισμούς”, ενώ οι άνδρες «που έγιναν γυναίκες» πρέπει να υποβληθούν σε ορμονοθεραπεία. Προηγουμένως, οι κατευθυντήριες γραμμές της ΔΟΕ απαιτούσαν από τους αθλητές να έχουν προβεί σε χειρουργική επέμβαση «αλλαγής φύλου», ακολουθούμενη από τουλάχιστον δύο χρόνια ορμονικής θεραπείας, προκειμένου να είναι επιλέξιμοι. Τώρα η μόνη ρύθμιση που απέμεινε είναι ότι οι αθλητές που «έγιναν» από άνδρες «γυναίκες» πρέπει να αποδείξουν ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης τους είναι σταθερά κάτω από το σημείο αποκοπής για τουλάχιστον ένα ολόκληρο έτος πριν από τους αγώνες.

Παραμένει ασαφές εάν στην πραγματικότητα υπάρχουν αθλητές ανοιχτά τρανσέξουαλ που αγωνίζονται στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2018.

Μιλώντας ως πρώην ερασιτέχνης γυναίκα μπόξερ, δεν μπορώ να ησυχάσω με τη σκέψη μιας γυναίκας που «έγινε άντρας» να συναγωνίζεται άνδρες. “Citius, Altius, Fortius” (“Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά”) δεν είναι μόνο το σύνθημα των Ολυμπιακών Αγώνων, συνθέτει τη σχέση των ελίτ αθλητών με τις ελίτ αθλητές. Για παράδειγμα, η Αμερικανίδα Florence Griffith Joyner έτρεξε τα 100 μέτρα σε 10,49 δευτερόλεπτα. Ο Usain Bolt από την Τζαμάικα το έκανε σε 9,58 δευτερόλεπτα.

Στον αθλητισμό, αυτό είναι μια μεγάλη διαφορά.

Καμία γυναίκα δεν έχει σπάσει το ρεκόρ της Flo-Jo από τότε που το έθεσε το 1988, γεγονός που υπογραμμίζει ποιο ήταν το επίτευγμα για μια γυναίκα να φτάσει εκείνη την ταχύτητα. Οι πρώτοι άντρες που καταγράφηκε ότι έτρεξαν τα 100 μέτρα σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα το έκαναν το 1968. Έτσι, δεν περιμένω μια τρανσέξουαλ αθλήτρια που «έγινε άντρας» να χτυπήσει το ρεκόρ του Usain Bolt σύντομα.

Αλλά ούτε περιμένω το ρεκόρ της Flo-Jo για τα 100 μέτρα των γυναικών να παραμείνει πολύ περισσότερο, ειδικά όταν οι άνδρες που ισχυρίζονται ότι είναι “γυναίκες” προσπαθούν να σπάσουν το ρεκόρ.

Θα πέσει, ίσως, αλλά ο νικητής δεν θα εμπνεύσει τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε, ο νικητής, αν και θα αναγνωρίζεται ως «γυναίκα», πιθανότατα δεν θα ήταν ποτέ κορίτσι.

Η Διεθνής Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων δεν επιμένει ότι οι “Transgender” αθλητές πρέπει να έχουν υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις που κάποιοι ονομάζουν «επανακαθορισμού φύλου», αλλά αυτό ονομάζεται καλύτερα ακρωτηριασμός των γεννητικών οργάνων. Ωστόσο, επιμένει ότι οι αθλητές που συμμετέχουν στα γυναικεία αθλήματα δεν πρέπει να έχουν πάνω από 10 νανογραμμομόρια τεστοστερόνης ανά λίτρο αίματος στο σώμα τους για ένα χρόνο πριν από τους αγώνες.

Αυτό πρέπει να κάνει τον ανταγωνισμό στα γυναικεία αθλήματα δίκαιο για τις γυναίκες – γυναίκες που είναι απλώς γυναίκες, με φυσιολογία γυναικών, που δεν είναι intersex (ερμαφρόδιτες), όπως η Caster Semenya της Νότιας Αφρικής (φώτο επάνω) και όχι τρανσέξουαλ, όπως «η» αρσιβαρίστρια της Νέας Ζηλανδίας LaurelHubbard (που γεννήθηκε ως Gavin) (φώτο κάτω). Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα πολύ πρόσφατα ποσοστά της τεστοστερόνης που κάνουν τη διαφορά μεταξύ της αθλητικής ικανότητας των ανδρών και των γυναικών: είναι επίσης η παρουσία αυτής της τεστοστερόνης στην εφηβική ηλικία. Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της υψηλής τεστοστερόνης και του αντρικού σώματος δεν μπορούν να μειωθούν.

Πρόσφατα διάβασα ένα συναρπαστικό βιβλίο για το πώς μεταμορφώθηκε η Ολυμπιακή Ομάδα των Βρετανίδων. Η ομάδα προσέλαβε γυναίκες που είχαν ελάχιστη επαφή με τα αθλήματα στα οποία έπρεπε τελικά να συμμετάσχουν, αλλά είχαν υπεράνθρωπα επίπεδα βούλησης να κερδίσουν. Είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει έλλειψη ανδρών που, αν και δεν έχουν την ικανότητα να ανταγωνίζονται τους ελίτ, έχουν τη βούληση να κερδίσουν γυναίκες.

Οι χαμένοι, φυσικά, θα είναι γυναίκες και τα γυναικεία αθλήματα και, στην πραγματικότητα, όλες οι γυναίκες χάνουν.

Έπαιζα χόκεϊ ως έφηβη και τίποτα δεν σε διαβεβαιώνει ότι το να παίζεις χόκεϊ στον πάγο εναντίον εφήβων θα ήταν απόλυτα ασφαλές. Και, όπως ανέφερα παραπάνω, ήμουν ερασιτέχνης γυναίκα μπόξερ, και τίποτα δεν με έκανε να πιστεύω ότι θα μπορούσα να παλέψω με οποιονδήποτε άντρα ηλικίας άνω των 12 ετών.

Ποιος γονέας θα ήθελε να ενθαρρύνει τις κόρες του να εισέλθουν σε αθλήματα επαφής ενάντια σε αγόρια ή άνδρες;

Και ποιος γονέας θα υποστηρίξει τώρα ολόψυχα το όνειρο ενός 10χρονου κοριτσιού να γίνει χρυσή Ολυμπιονίκης, γνωρίζοντας ότι η απονομή του χρυσού μετάλλου των γυναικών θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το αν ένας άντρας, που λέει ότι είναι “γυναίκα” θέλει να το κερδίσει;

ΚΟ / Πηγή

ΠΗΓΗ