Παρά βέβαια τις….ειλικρινείς εξηγήσεις, ελάχιστοι χρήστες των social media πιστεύουν το Youtube. Το YouTube παραδέχθηκε πως οι καταργήσεις των “δεξιών” καναλιών και των βίντεο ήταν ένα λάθος, κάτι που οι συντηρητικοί χρήστες δυσκολεύονται να πιστέψουν.

Το YouTube έβγαλε στη σέντρα τους…εργαζομένους τους, επιρρίπτοντας ευθύνες στην απειρία της πρόσφατα προσληφθείσας ομάδας των συντονιστών (modereators).

«Τα νεότερα μέλη ενδέχεται να εφαρμόσουν εσφαλμένα κάποιες από τις πολιτικές μας οδηγώντας σε λανθασμένες κινήσεις », δήλωσε ένας εκπρόσωπος του YouTube στο Bloomberg.

«Συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τις υπάρχουσες πολιτικές μας σχετικά με το επιβλαβές και επικίνδυνο περιεχόμενο. Αυτό δεν έχει αλλάξει. Θα επαναφέρουμε τα βίντεο που καταργήθηκαν κατά λάθος».

Φυσικά ελάχιστοι είναι εκείνοι που πίστεψαν τις εξηγήσεις του Youtube, αντιδρώντας σφοδρά κυρίως μέσω του Twitter και κάνοντας λόγω για “στοχευμένη φίμωση των δεξιών φωνών μέσα από το διαδίκτυο”.

Μάλιστα ο συντηρητικός εκπαιδευτικός ιστότοπος PragerU κατέθεσε αγωγή κατά της Google και του YouTube στις 23 Φεβρουαρίου, αφού κάποιο μέρος του περιεχομένου του μπλοκαρίστηκε αναίτια. Το PragerU κατηγόρησε την πλατφόρμα βίντεο για φίμωση όσων έχουν διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις, με στόχο κυρίως τα κορυφαία προβαλλόμενα άτομα που ανήκουν στον δεξιό χώρο.

Αυτό είναι μόλις ένα από τα παραδείγματα λογοκρισίας στο από κορυφαίες διαδικτυακές πλατφόρμες προς δεξιόστροφα site ή κανάλια. Άλλο ένα “θύμα” ήταν το κανάλι του γνωστού στις ΗΠΑ για τις πατριωτικές του πεποιθήσεις Alex Jones:

Με την αυγή του 2018, τόσο το Facebook όσο και το Tiwtter έχουν αυστηροποιήσει τις πολιτικές τους σχετικά με τα μηνύματα μίσους, τον ρατσισμό αλλά και τα λεγόμενα Fake News (ψευδείς ειδήσεις), επιτρέποντας τα αναίτια σβησίματα ή μπλοκαρίσματα λογαριασμών και καναλιών.

Όλες οι καταγγελίες -όλως τυχαίως- προέρχονται από “δεξιές φωνές”, κυρίως στις ΗΠΑ.  

 

ΠΗΓΗ