Μέσα από δικαιολογίες και υπεκφυγές προτίμησε να σχολιάσει τις δηλώσεις Πούτιν η βορειοατλαντική συμμαχία.

Την θέση του ότι δεν επιζητεί έναν νέα Ψυχρό Πόλεμο, διεμήνυσε το ΝΑΤΟ μέσω της εκπροσώπου τύπου του,  Οάνα Λουνγκέσκου, η οποία ωστόσο στάθηκε στο μήνυμα Πούτιν περί νέων ανίκητων υπερόπλων της Ρωσίας.

Η ίδια σημείωσε από τις Βρυξέλλες:

«Οι ρωσικές δηλώσεις που απειλούν με πλήγματα συμμάχους μας είναι απαράδεκτες και αντιπαραγωγικές. Δεν επιδιώκουμε ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο ή μια καινούργια κούρσα εξοπλισμών».

Σχολιάζοντας μάλιστα τις νύξεις του Ρώσου προέδρου σχετικά με το προκλητικό πρόγραμμα του ΝΑΤΟ για την εγκατάσταση αντιπυραυλικής ασπίδας, προχώρησε στην εξής απίστευτη διατύπωση, που μάλλον δεν θα πείσει ούτε στο ελάχιστον τη Ρωσία και τους συμμάχους της:

«Το πρόγραμμα της αντιπυραλικής ασπίδας δεν στρέφεται σε καμία των περιπτώσεων εναντίον της Ρωσίας, αλλά αποτελεί άμυνα κατά απειλών που έρχονται έξω από την ευρωατλαντική περιοχή»!

Και το ερώτημα τίθεται ακόμη και στους πλέον αφελείς: Ποιον τότε στοχεύει ένα τόσο μακρόπνοο και πολυδάπανο πρόγραμμα αντιπυραυλικής ασπίδας, εγκατεστημένο μεταξύ άλλων στις χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία;

Τόσο ο «Τσαρ Βλαντ» όσο και το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας χαρακτήρισαν πριν από μερικές μέρες την αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ “τρύπια”, εκτιμώντας ότι -σε αντίθεση με τα αντίστοιχα ρωσικά συστήματα- η “ομπρέλα” του ΝΑΤΟ έχει σοβαρά κενά.

Από τη μεριά του ο Β.Πούτιν έδωσε την…δική του υπόσχεση (Δείτε ΕΔΩ), όντας αποφασισμένος να μην περάσουν οι λεονταρισμοί του ΝΑΤΟ, παρά τους όποιους ισχυρισμούς που θέλουν τη Ρωσία να κατασκευάζει «αποσταθεροποιητικά για την παγκόσμια ασφάλεια όπλα».

Eξάλλου ο βαθμός της υποκρισίας των χωρών του ΝΑΤΟ (πολλές από τις οποίες βρίσκονται στη γειτονιά της Ελλάδας) δεχόμενες την αντιπυραυλική ασπίδα δήθεν για προστασία από το…Ιράν, μόνο την παρακάτω αντίδραση προκαλεί στον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος δεν έχει πει φυσικά την τελευταία του λέξη:

Του Άρη Δημόπουλου

ΠΗΓΗ