Το ένα χαστούκι πίσω από το άλλο!

Παρά τις… παρατρεχάμενες ανακοινώσεις της ελληνικής πλευράς ότι γρήγορα θα επιστρέψουν πίσω οι δυο Έλληνες υπαξιωματικοί που συνελήφθηκαν σε τουρκική ενέδρα στον Έβρο, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική

Εντολή για κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών και παραπομπή τους σε δίκη με τις κατηγορίες της στρατιωτικής κατασκοπείας και της εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη έδωσε η τουρκική εισαγγελία. Τα κινητά τηλέφωνα των δύο ελλήνων στρατιωτικών κατασχέθηκαν και ερευνώνται από τις τουρκικές αρχές.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι πρόκειται για μια «τυπική υπόθεση» και πως «η δίκη αφορά παράνομη είσοδο στη γειτονική χώρα», οι εισαγγελικές αρχές της Τουρκίας απήγγειλαν σαφώς σοβαρότερες κατηγορίες στους δύο έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν σε τουρκικό έδαφος στη δασική περιοχή Καστανιών Έβρου.

Η απόφαση των εισαγγελικών αρχών ελήφθη μετά τις καταθέσεις που έδωσαν οι δύο έλληνες στρατιωτικοί.

Σύμφωνα με το Anadolu, οι έλληνες στρατιωτικοί υποστηρίζουν ότι χάθηκαν.

Η ελληνική πλευρά τονίζει ότι οι έλληνες στρατιωτικοί πέρασαν σε τουρκικό έδαφος καθώς έχασαν τον προσανατολισμό τους, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Το ζήτημα των οκτώ τούρκων στρατιωτικών αναφέρεται σε κάποια τουρκικά δημοσιεύματα. Συγκεκριμένα, υπογραμμίζεται ότι ενώ η ελληνική πλευρά υπέβαλε άμεσα αίτημα για να επιστρέψουν οι έλληνες στρατιωτικοί που έχουν συλληφθεί, την ίδια στιγμή εξακολουθεί να μην εκδίδει τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς που βρήκαν καταφύγιο στην Αλεξανδρούπολη μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ταγίπ Ερντογάν.

Και το ερώτημα : έπρεπε να παραδοθούν ;;;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

ΠΗΓΗ