«ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΣΕ» ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΤΟΥΝ
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;

“Άμυνα” έχτιζε η Novartis τους πρώτους μήνες του 2017, όταν είχε ξεκινήσει η δικαστική έρευνα και στην Ελλάδα για τις μεθόδους της με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή. Σε αυτή τη διαδικασία, της προσπάθειας δηλαδή να βρεθεί “μπροστά” από τις (δικαστικές κυρίως) εξελίξεις, εντάσσεται προφανώς και το “φακέλωμα” σε δικαστές και εισαγγελείς που επιφύλασσε η εταιρία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρία, φέρεται να, αξιολογεί τους – τότε- επικεφαλής των ανώτατων δικαστηρίων, τους τότε επικεφαλής των εισαγγελιών διαφθοράς και οικονομικού εγκλήματος καθώς και τον – γνωστό από τις μεγάλες έρευνες φορολογικού και οικονομικού αντικειμένου που έχει διεκπεραιώσει, επίκουρο εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Γιάννη Δραγάτση.

Ο κ. Δραγάτσης μάλιστα ήταν αυτός που ερευνώντας τυχόν φορολογικά αδικήματα στελεχών της εταιρίας δέσμευσε -στην εξέλιξη της έρευνας- τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Μάλιστα “λαμβάνει” τον υψηλότερο “βαθμό” στην αξιολόγηση- φακέλωμα της εταιρίας με 2 στα 2 στον “επηρεασμό της κοινής γνώμης”.

Το έγγραφο

Σύμφωνα με το έγγραφο (που αποκάλυψε το Documento) το οποίο έχει ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2017 καταγράφονται αξιολογήσεις για δύο κατηγορίες: Πόσο επηρεάζουν την κοινή γνώμη καθώς τον βαθμό αξιολόγησης της προτεραιότητας, πιθανόν για την προσέγγισή τους.

Στο έγγραφο φέρονται να περιλαμβάνονται:
-Η τότε εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου που λαμβάνει 1 στον επηρεασμό της κοινής γνώμης (TIER impact in public opinion) και 2 στο αν πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην προσέγγιση της.

-Η τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, με βαθμό 1 στον επηρεασμό της κοινής γνώμης (TIER impact in public opinion) και 2 στο αν πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην προσέγγιση της,

– ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαος Σακελλαρίου, με βαθμό 2 στον επηρεασμό της κοινής γνώμης (TIER impact in public opinion) και 2 στην προτεραιότητα προσέγγιση,

– η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, επίσης με βαθμό 2 στα 2,

-ο επίκουρος εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, Ιωάννης Δραγάτσης, με 2 στα 2,

-η (τότε) αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητροπούλου-Βασιλοπούλου (σ.σ πρόκειται προφανώς για την Ξένη Δημητρίου αλλά έχει αναγραφεί λάθος το επώνυμό της) με βαθμό 2 στα 2

-και ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, Παναγιώτης Αθανασίου με βαθμό 1 και 2.

πηγη: capital.gr