«Στην νέα Εθνική Στρατηγική προτείνεται και προωθείται ένα νέο μοντέλο ένταξης, το οποίο βασίζεται στο κοινωνικό μοντέλο και είναι προσαρμοσμένο στην δυναμική, στις ιδιαιτερότητες και τις ιδιομορφίες της ελληνικής κοινωνίας και Πολιτείας. Τελικός στόχος του είναι η «κατάκτηση» της διαπολιτισμικότητας».
Αυτό αναφέρει σε άρθρο του στην κυβερνητική εφημερίδα «Αυγή», ο Γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής!
Η νέα Εθνική Στρατηγική της Ελλάδας είναι η ένταξη των μεταναστών μέσω του προγράμματος «HELIOS», για το οποίο πρώτο το el.gr σας ενημέρωσε!
Σε αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, η οποία απηχεί τις απόψεις της κυβερνώσας Αριστεράς, «η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να γίνει καταλύτης για την επαφή της κοινωνίας υποδοχής και των μεταναστών».
Με άλλα λόγια, η ένταξη των «μεταναστών» θα γίνει με την βοήθεια των Δήμων και των Κοινοτήτων.
Συνεχίζει το άρθρο:
Η ομαλή κοινωνική ένταξη των μεταναστών στον τόπο που κατοικούν και εργάζονται μπορεί να επιφέρει πολλαπλά και αμφίδρομα θετικά αποτελέσματα τόσο για τους ίδιους όσο και για την τοπική κοινωνία υποδοχής. Γιατί;
- Οι μετανάστες και οι αιτούντες/δικαιούχοι διεθνούς προστασίας συνεισφέρουν στην οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών μέσω της πρόσβασής τους στην τοπική αγορά εργασίας και των πρωτοβουλιών επιχειρηματικότητας.
- Ταυτόχρονα, συνεισφέρουν με το κοινωνικό και πολιτισμικό τους κεφάλαιο στην πρόοδο των κοινωνιών αυτών.
«Για τον σκοπό αυτό, προτείνουμε οι δήμοι να υποβάλλουν ένα τριετές σχέδιο δράσης για την ένταξη, το οποίο θα αξιολογείται από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να χρηματοδοτηθεί», αναφέρεται σε άλλο σημείο.
Θα χρηματοδοτηθεί λοιπόν η ένταξη των μεταναστών στην κοινωνία.
Την ίδια ώρα, όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2016, οι Ελληνίδες γεννούν λιγότερα παιδιά και σε μεγαλύτερη ηλικία, σε σχέση με τον μέσο όρο στην ΕΕ.
Ειδικότερα, οι Ελληνίδες αποκτούν κατά μέσο όρο 1,38 παιδιά, σε ηλικία 30,3 ετών, ενώ στην ΕΕ κατά μέσο όρο οι γυναίκες αποκτούν 1,6 παιδιά, σε ηλικία 29 ετών.
Το χαμηλότερο επίπεδο γονιμότητας στην ΕΕ καταγράφεται στην Ισπανία και την Ιταλία (1,34 γεννήσεις ανά γυναίκα), στην Πορτογαλία (1,36), στην Κύπρο και στη Μάλτα (1,37). Το υψηλότερο επίπεδο γονιμότητας καταγράφεται στη Γαλλία (1,92), στη Σουηδία (1,85), στην Ιρλανδία (1,81) και στη Δανία και τη Μ. Βρετανία (1,79).
«Η Ελλάδα αλλάζει, η Ευρώπη αλλάζει»! Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας θα… «λύσει» η «νέα Εθνική Στρατηγική», η οποία θα χρηματοδοτεί την ένταξη μεταναστών σε Δήμους και Κοινότητες της ελλαδικής επικράτειας.
Τελικός στόχος, σύμφωνα με τα γραφόμενα, η «κατάκτηση της διαπολιτισμικότητας».
Αντί επιλόγου το παρακάτω βίντεο: