Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ είναι η διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία που αρχίζει σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας θα εγκαινιάσει στην Τουρκία το έργο του πυρηνικού σταθμού του Άκουγιου, με κατασκευαστή τη ρωσική κρατική εταιρεία ROSATOM.

Ο σταθμός αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2023, με δυνατότητα ηλεκτροπαραγωγής 4.800 Megawatt.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ύψος της ρωσικής επένδυσης ξεπερνά τα 20 δισεκ. δολάρια, όντας η μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στην Τουρκία.

Αυτή τη στιγμή 10.000 άνθρωποι εργάζονται για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού, ενώ 3.500 άνθρωποι θα εργάζονται σε αυτόν όταν θα τεθεί σε λειτουργία. Επιπλέον 248 Τούρκοι βρίσκονται στη Μόσχα και θα εκπαιδευτούν στη λειτουργία του σταθμού για τα επόμενα 6,5 χρόνια, που πέραν των άλλων θα μπορούν να κατασκευάσουν κάποια στιγμή πυρηνικά όπλα.

Αυτό ειδικά τρομάζει περισσότερο από όλα τους διεθνιστές του ΝΑΤΟ!

Στην πολιτική έχουμε να κάνουμε μόνο με συμφέροντα. Κανείς δεν αγαπάει κανέναν. Θα το επαναλαμβάνουμε, μέχρι να το καταλάβετε.

Η Τουρκία βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Αυτό εκμεταλλεύεται ο Πούτιν, συνάπτοντας, στρατιωτικής σημασίας, συμφωνίες δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Άγκυρα, μπαίνοντας σφήνα στα σχέδια του ΝΑΤΟ.

Μετά την κατάρριψη ενός ευτελούς σημασίας ρωσικού μαχητικού και τις δεκάδες εκατομμύρια τουρκικού πετρελαίου που κατέστρεψαν οι Ρώσοι, ως αντίποινα, η Τουρκία γίνεται «παραμάγαζο» του Πούτιν, αποκομίζοντας βέβαια οφέλη και για την ίδια.

Μεταξύ των άλλων, ο Πούτιν επιθυμεί, για λογαριασμό του, και τον έλεγχο των Στενών του Βοσπόρου, τα οποία, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να κλείσει η Τουρκία, την οποία ο Ρώσος ηγέτης «κρατά» στο χέρι στην Βόρεια Συρία, μετά τις επιχειρήσεις του τουρκικού Στρατού κατά της δημιουργίας κουρδικού κράτους, η οποία έχει δρομολογηθεί και απλά καθυστερεί.

Οι μέρες είναι απρόβλεπτες και στην γεωπολιτική, τα πάντα ρει. Σε γεωστρατηγικό επίπεδο, δεν έχουμε να κάνουμε με Ρωσία, Ελλάδα και Τουρκία, αλλά με Ρωσία και ΝΑΤΟ, του οποίου τον Στόλο καλωσόρισε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στο Αιγαίο. Στόχος της Δυτικής Συμμαχίας είναι φυσικά οι ρωσικές ναυτικές δυνάμεις που διασχίζουν το Ελληνικό Αρχιπέλαγος από και προς την Συρία.

Δείτε τώρα εικόνες από τον λόγο επίσκεψης του Πούτιν στην Τουρκία και την αιτία που τρομάζουν οι Δυτικοί!

 

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

ΠΗΓΗ