Οι απαγορεύσεις στην κομμουνιστική Κίνα -ορισμένες εκ των οποίων φαίνονται αρκετά παράλογες για τον δυτικό κόσμο- είναι κάτι το απολύτως συνηθισμένο.
Ωστόσο για πρώτη φορά δίνεται ρητή εντολή από τον ισόβιο πρόεδρο της χώρας, Xi Jinping, να απαγορευτεί (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) οποιαδήποτε αγοραπωλησία της Αγίας Γραφής στο διαδίκτυο, απόφαση η οποία προκάλεσε μεγάλα ερωτηματικά, ιδιαίτερα στις τάξεις του Βατικανού.
Σημειώνεται πως δεν τίθεται κανένα θέμα για ελεύθερη κυκλοφορία της Αγίας Γραφής στην αγορά της αχανούς Κίνας, μιας και η ίδια η κυβέρνηση επιλέγει ποιες….εκδόσεις θα δίνει σε ορισμένα ιδρύματα, σχολεία ή βιβλιοθήκες.
Όπως είναι λογικό, μετά και την νέα εντολή περί διαδικτύου, αναφερόμαστε σε ΟΛΙΚΗ απαγόρευση.
Δημοσίευμα των New York Times αποδίδει την απόφαση αυτή στην διαμάχη της κομμουνιστικής κυβέρνησης της Κίνας με το Βατικανό, η οποία έχει φουντώσει για τα καλά το τελευταίο διάστημα.
Αυτό βέβαια έχει συνέπειες για όλους τους χριστιανικούς πληθυσμούς της Κίνας , ανεξαρτήτου δόγματος, καθώς η Βίβλος γίνεται το πρώτο θρησκευτικό βιβλίο που απαγορεύεται δια…ροπάλου να πωλείται στο διαδίκτυο.
Το παράδειγμα αυτό της κομμουνιστικής Κίνας μπορεί να αναχθεί δυστυχώς σε οποιαδήποτε κοινωνία κινδυνεύει να έχει ένα ανελεύθερο καθεστώς, πόσο μάλλον όταν για αυτό το καθεστώς τα έστω και παραποιημένα λόγια του Χριστού αποτελούν επί της ουσίας απειλή.
Εκείνο που στην πραγματικότητα βλέπουμε στην απόφαση της ισόβιας κινέζικης κυβέρνησης είναι απλά μόνο μερικές εικόνες από το παγκόσμιο κράτος, στο οποίο οποιοδήποτε δόγμα, θρησκεία ή πιστεύω δεν συμβαδίζει με την ΜΙΑ θρησκεία, αυτόματα θα διώκεται και θα αποκλείεται.
Του Άρη Δημόπουλου