Αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια, που φέρνουν την απαλλαγή περισσότερων οικογενειών από την υποχρέωση καταβολής τροφείων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, αποφάσισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου, την περασμένη Τετάρτη.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις της διοίκησης του ΔΟΠΑΦΜΑΗ τα εισοδηματικά κριτήρια για απαλλαγή από τα τροφεία διαμορφώθηκαν ως εξής:

– Για οικογένειες με 1 έως 2 παιδιά το ανώτατο προβλεπόμενο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα διαμορφώθηκε από τα 8.000 ευρώ στα 12.000 ευρώ.

– Για οικογένειες με 3 παιδιά και άνω και έναν γονέα κατά 67% ΑΜΕΑ το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 12.000 ευρώ αυξήθηκε στα 20.000 ευρώ.

Αναφερόμενος στην απόφαση του ΔΟΠΑΦΜΑΗ ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός τόνισε πως πρόκειται για μια ακόμη ενέργεια που στοχεύει στην ανακούφιση οικογενειών που το έχουν ανάγκη. «Το είχαμε πει από πέρυσι, όταν και πάλι είχαμε αυξήσει τα εισοδηματικά κριτήρια, ότι εφόσον είχαμε τη δυνατότητα, το ίδιο θα κάναμε και φέτος. Θεωρούμε καθήκον μας να είμαστε δίπλα στους δημότες, με κάθε τρόπο και η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τροφείων για ένα σημαντικό αριθμό οικογενειών αποτελεί μια ακόμη έμπρακτη εκπλήρωση αυτού του καθήκοντος» είπε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: http://www.ert.gr