Ένα απίστευτης βιαιότητος επεισόδιο εκτυλίχθηκε πριν λίγο στη Σάμο. Άγνωστοι έσκισαν την Ελληνική Σημαία και πέταξαν τις ιερές εικόνες από το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου.

 Άγνωστοι παραμένουν μέχρι στιγμής οι ιερόσυλοι που έσκισαν την ελληνική σημαία και αφού πρώτα έσπασαν τις ιερές εικόνες τις πέταξαν έξω στον αυλόγυρο του εκκλησιδίου του Αγίου Κωνσταντίνου που βρίσκεται δυτικά του κέντρου μεταναστών.Αμέσως έσπευσε στο σημείο ο Μητροπολίτης Σάμου Ευσέβιος από τη στιγμή που το πληροφορήθηκε. Η αστυνομία ερευνά αυτό το φρικτό έγκλημα αφήνοντας όλα τα σενάρια ανοιχτά.

πηγή http://aegaio.blogspot.gr/2018/04/blog-post_368.html

 

Φρίκη στη Σάμο: Πέταξαν εικόνες και έσκισαν την Ελληνική Σημαία σε εκκλησάκιΦρίκη στη Σάμο: Πέταξαν εικόνες και έσκισαν την Ελληνική Σημαία σε εκκλησάκιΦρίκη στη Σάμο: Πέταξαν εικόνες και έσκισαν την Ελληνική Σημαία σε εκκλησάκιΦρίκη στη Σάμο: Πέταξαν εικόνες και έσκισαν την Ελληνική Σημαία σε εκκλησάκιΦρίκη στη Σάμο: Πέταξαν εικόνες και έσκισαν την Ελληνική Σημαία σε εκκλησάκι

 

Το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου βρίσκεται στον Άνω Άγιο Κωνσταντίνο, από το οποίο πιθανότατα πήρε το όνομά του ο οικισμός.

Σε μια διαθήκη του 1792 (που σήμερα φυλάσσεται στη μητρόπολη Σάμου και προέρχεται από τη μονή Βροντά) ως γραφέας και συντάκτης αναφέρεται ο «νείλος ιερομόναχος ο ψάλον εις τον άγιον κωνσταντίνον» (με την ορθογραφία του πρωτοτύπου). Το εκκλησάκι αποτελούσε μετόχι της μονής Βροντά.

Η μεγάλη εκκλησία του Άνω Αγίου Κωνσταντίνου είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και εορτάζεται στις 15 Αυγούστου με την παραδοσιακή παρασκευή του εδέσματος της «γιορτής», που έχει ως βασικές πρώτες ύλες το χοντροκομμένο σιτάρι και το κρέας γίδας.