Το μέλλον είναι η κατάκτηση νέων τεχνολογιών και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαδίμηρος Πούτιν.

Γι’ αυτό και δεν κρύβει το ενδιαφέρον του για τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις και δίνει το παρόν σε πολλές από τις εκθέσεις, τις παρουσιάσεις και τις ομιλίες σχετικά με την πορεία των τεχνολογικών εργασιών και τα νέα επιτεύγματα των Ρώσων επιστημόνων.

Όπως δήλωσε, η Ρωσία χρειάζεται σημαντική τεχνολογική ανακάλυψη για να μην μείνει πίσω, ενώ αποκάλυψε ότι μια ομάδα 7 νεαρών επιστημόνων έφτιαξε μέσα σε 7 χρόνια το πιο ισχυρό οπλικό σύστημα στον κόσμο, επειδή άρχισαν να δίνονται επιχορηγήσεις από το Ρωσικό κράτος.

Γνωρίζοντας ο Πούτιν, το πόσο σημαντικό είναι να προηγηθεί τεχνολογικά των αντιπάλων του, έχει επενδύσει οικονομικά στην ανάπτυξη αυτού του τομέα. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «πρέπει να σκεφτόμαστε πέρα από τον ορίζοντα».

Για το μέλλον της Ρωσικής υπεροχής, αυτό που βλέπει ως το όπλο για παγκόσμια κυριαρχία είναι η κατάκτηση της τεχνητής νοημοσύνης.

Έχει δηλώσει επίσης ότι: «Όποιος ηγηθεί της Τεχνητής Νοημοσύνης, θα είναι ο κυρίαρχος του κόσμου» και θεωρεί ότι δεν πρέπει μια τέτοια τεράστια δύναμη να αποτελεί μονοπώλιο σε συγκεκριμένα χέρια, διότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό. Συνεπώς θεωρεί, ότι όταν η Ρωσία ηγηθεί σε αυτόν τον τομέα θα μοιραστεί τις τεχνολογίες αυτές με τον κόσμο.