Μετά τη δημιουργία του Amazon Echo και της περιβόητης Αlexa,

που αποτελεί μια συσκευή αλληλεπίδρασης και πληροφοριών που πολλές φορές προκαλεί στους χρήστες ρίγη με την αλλοπρόσαλλη λειτουργία της και το σατανικό της γέλιο (δείτε παλαιότερο άρθρο σχετικά εδώ ) η εταιρία Amazon προχώρησε ένα ακόμη βήμα, που φέρνει πιο κοντά την παγκόσμια χούντα. Προχώρησε στη δημιουργία του προγράμματος Rekognition (Αναγνώριση).

Το πρόγραμμα Rekognition (Αναγνώριση) κυκλοφόρησε επίσημα τον Νοέμβριο του 2017 και η επίσημη ανακοίνωση της Amazon, σχετικά, ανέφέρε τότε:

«Το Amazon Rekognition ανακοινώνει σήμερα, τρία νέα χαρακτηριστικά: ανίχνευση και αναγνώριση κειμένου σε εικόνες, αναγνώριση προσώπου σε πραγματικό χρόνο ανάμεσα σε δεκάδες εκατομμύρια πρόσωπα και ανίχνευση μέχρι και 100 προσώπων ανάμεσα σε φωτογραφίες πλήθους. Οι πελάτες που χρησιμοποιούν το Amazon Rekognition, για επαλήθευση και ταυτοποίηση προσώπου, θα δουν μέχρι και 10% βελτίωση ακρίβειας στις περισσότερες περιπτώσεις. Οι πελάτες μπορούν επίσης να ανιχνεύσουν, να αναλύσουν και να καταγράψουν έως και 100 πρόσωπα (αρχίζοντας από τα 15) σε μία εικόνα. Με αυτή τη βελτίωση, μπορείτε να αποτυπώσετε με ακρίβεια τα δημογραφικά στοιχεία και να αναλύσετε τα συναισθήματα για όλα τα πρόσωπα σε ομαδικές φωτογραφίες, σε διάφορα γεγονότα και σε δημόσιους χώρους, όπως αεροδρόμια και πολυκαταστήματα» (διαβάστε τα υπόλοιπα στο Amazon.com εδώ)

Τώρα πλέον το σύστημα δεν έχει καμιά δυσλειτουργία και προχωρά στο επόμενο επίπεδο, που είναι η συνεργασία με τα όργανα εφαρμογής του νόμου, ώστε να δημιουργηθεί ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου και επιτήρησης σε real time.

Σύμφωνα με το ACLU: «Η Amazon εμπορεύεται το πρόγραμμα Rekogmition (Αναγνώριση), για κρατική επιτήρηση. Σύμφωνα με το μάρκετινγκ της εταιρίας, θεωρεί την ανάπτυξή του από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, ως μια » περίπτωση κοινής χρήσης» αυτής της τεχνολογίας. Μεταξύ των άλλων χαρακτηριστικών, η εταιρεία περιγράφει την «παρακολούθηση προσώπου», ως έναν «εύκολο και ακριβή» τρόπο διερεύνησης και παρακολούθησης ατόμων.
Η Amazon λέει ότι η «Αναγνώριση» μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό των «προσώπων ενδιαφέροντος», αυξάνοντας έτσι το ενδεχόμενο, όσοι θεωρούνται ύποπτοι από τις κυβερνήσεις – ανάλογα την κυβέρνηση κάθε κράτους- να θεωρηθούν ως «στόχοι» για επιτήρηση από την «Αναγνώριση». Αναφέρει επίσης, ότι το Rekognition μπορεί να παρακολουθεί «όλα τα πρόσωπα σε ομαδικές φωτογραφίες, σε δημόσιες συγκεντρώσεις και δημόσιους χώρους, όπως αεροδρόμια», σε μια εποχή που όλο και περισσότεροι πολίτες συμμετέχουν σε δημόσιες διαμαρτυρίες.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει, ότι αυτό που βλέπαμε κάποτε σε παλιές ταινίες επιστημονικής φαντασίας είναι τώρα καθημερινή πραγματικότητα και μάλιστα δέχεται και προηγμένη ενημέρωση περίπου κάθε 6 μήνες. Το μάρκετινγκ είναι τόσο προσεγμένο, τόσο ασαφές και τόσο «φιλικό προς τον καταναλωτή» που η πραγματική πρόθεσή του δεν γίνεται αντιληπτή από τους περισσότερους ανθρώπους.

Το παγκόσμιο σύστημα παρακολούθησης είναι έτοιμο και θα εφαρμοστεί πρώτα σε αυτούς που δεν θα θέλουν να ακολουθήσουν τα σύστημα επιβολής του παγκόσμιου ηγέτη και τους νόμους της παγκόσμιας τάξης που θα έρθει να μας επιβάλλει. Όποιος αρνείται να συμμορφωθεί θα συλλαμβάνεται, αφού πρώτα αναγνωριστεί από το παγκόσμιο σύστημα παρακολούθησης και η συνέχεια έπεται εφιαλτική.