ΤΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΑΣ ΝΤΟΥΚΑ

Μετά το «Σύμφωνο συμβίωσης», τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, την αναδοχή (και από ομόφυλα ζευγάρια), και πιο πρόσφατα τη συμφωνία για το Μακεδονικό ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να χαράξει ακόμη πιο ισχυρές διαχωριστικές  γραμμές ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία σπρώχνοντας την αντιπολίτευση στην άκρη δεξιά του πολιτικού μας συστήματος.

Η κυβέρνηση ανοίγει θέμα διαχωρισμού κράτους εκκλησίας μέσα στο καλοκαίρι παρότι το πιο πιθανόν είναι να καταθέσει το όποιο νομοσχέδιο το φθινόπωρο.

Το κάνει αυτό για δύο λόγους.

Πρώτον διότι τής βγαίνει.

Έχοντας απολέσει εδώ και καιρό την αντιμνημονιακή του «σημαία» ο ΣΥΡΙΖΑ εάν θέλει να διαφοροποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τη θέση του από την αντιπολίτευση, αυτό δεν μένει παρά να το πράξει σε άλλους τομείς πέραν της οικονομικής πολιτικής, η οποία έρχεται …έτοιμη απ’ έξω.

Επιπλέον με αυτή τη σειρά νομοσχεδίων αναθερμαίνει την σχέση του με την εκλογική του βάση αριστερών πεποιθήσεων, που ακριβώς λόγω αυτής της δημοσιονομικής πολιτικής νοιώθουν μετέωροι, και το κυριότερο αναγκάζει τη Νέα Δημοκρατία να του αφήσει εντελώς ελεύθερο το πεδίο στο μεσαίο προοδευτικό χώρο.

Την ίδια στιγμή η Νέα Δημοκρατία που επί Κώστα Καραμανλή επιχείρησε άνοιγμα (μόνο επικοινωνιακό και όχι επί της ουσίας όπως αποδείχθηκε) στον μεσαίο χώρο, έχει εγκαταλείψει προ καιρού το κεντροδεξιό ακροατήριο. Επί Αντώνη Σαμαρά οι κατευθύνσεις έγιναν πιο ακραίες. Ας μην ξεχνάμε ότι μέλος του επιτελείου του τότε αρχηγού συνομιλούσε υπογείως με την Χρυσή Αυγή, ενώ τότε εντάχθηκαν στο κόμμα ακροδεξιές μεταγραφές.

Τη δε προεκλογική περίοδο του Ιανουαρίου του 2015, έπαιξε τηλεοπτικό σποτ μέχρι και με την Αγια Σοφιά…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την άλλη πλευρά ενώ είναι μετριοπαθής και κεντρώος, και ενώ εξελέγη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας προβάλλοντας ένα αντιλαϊκίστικο προφίλ (θυμίζουμε ότι λίγο πριν τις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία είχε ψηφίσει υπέρ του «Συμφώνου συμβίωσης»), στη συνέχεια μεταλλάχτηκε.

Αντί να αλλάξει το κόμμα προς πιο προοδευτική κατεύθυνση, άλλαξε ο ίδιος προς πιο ακροδεξιά. Ή μάλλον υποδύεται ότι άλλαξε γιατί ο εξασκημένος ψηφοφόρος βλέπει ότι πολλά από όσα υποστηρίζει δημοσίως δεν φαίνεται να τα πιστεύει.

 

Πηγή:http://www.thebest.gr