ΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Στον Λευκό Οίκο θα βρεθεί η Ανγκελα Μέρκελ την Τρίτη προκειμένου να συναντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, στην πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών μετά την εκλογή του Αμερικανού προέδρου.

Ο Τραμπ θα ζητήσει από την καγκελάριο συμβουλές για το πώς να χειριστεί τις σχέσεις με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ την Παρασκευή.

Στην ατζέντα αναμένεται να υπάρξουν το ζήτημα των αμυντικών δαπανών για τη συμμαχία του ΝΑΤΟ, η σύγκρουση στην Ουκρανία, το προσφυγικό και η Ευρωπαικη Ενωση, ανέφεραν τρεις ανώτατοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Οι προσδοκίες είναι πως θα έχουν μια θετική και εγκάρδια συνάντηση», δήλωσε αξιωματούχους, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Ο πρόεδρος ενδιαφέρεται πολύ να ακούσει τις απόψεις της καγκελαρίου σχετικά με την εμπειρία της από τις επαφές της με τον Πούτιν» σημείωσε ένας άλλος αξιωματούχος.

«Θα διατυπώσει το μεγάλο του ενδιαφέρον να ακούσει την εμπειρία της για το πώς είναι να αντιμετωπίζει κανείς τους Ρώσους».

Οι αξιωματούχοι περιέγραψαν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει εντυπωσιαστεί από την ηγεσία της Γερμανίδας καγκελαρίου, ιδίως για τις προσπάθειες του Βερολίνου μαζί με τη Γαλλία να επιτευχθεί η ειρήνη στην Ουκρανία αλλά και τον ρόλο της Γερμανίας στο Αφγανιστάν.

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών, ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε συχνά την Άγγελα Μέρκελ για την μεταναστευτική της πολιτική των ανοικτών συνόρων αντιπαραβάλλοντάς την με τους αυστηρότερους ελέγχους που εκείνος υποσχόταν να επιβάλει στα σύνορα των ΗΠΑ. Από την άλλη, η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των επικριτών του αντιμεταναστευτικού διατάγματος του Τραμπ.

Πηγή:  http://www.iefimerida.gr