Ποιος δεν έχει κοιτάξει κάποια στιγμή τα συστατικά σε ένα φαγητό που τρώει, και να αναρωτήθηκε τι στο καλό είναι όλα αυτά που γράφει;
Όσο οι καταναλωτές δεν καταλαβαίνουν τα συστατικά είμαστε όλοι (;) ικανοποιημένοι αλλά αν ξέραμε τι τρώμε ίσως να το σκεφτόμασταν δεύτερη φορά. Αν δεν έχετε διδακτορικό δίπλωμα στην επιστήμη των τροφίμων, οι πιθανότητες να αναγνωρίσετε τα συστατικά είναι απειροελάχιστες.
Το χρώμα προέρχεται από ζωΰφια
Η Starbucks αντιμετώπισε τη σφοδρή αντίδραση των καταναλωτών της όταν αποκαλύφθηκε ότι μερικά από τα frappuccinos τους με χρώμα, ήταν χρωματισμένα χρησιμοποιώντας καρμίνη ή κοχενία, η οποία προέρχεται από κελύφη εντόμων. Η αλυσίδα έχει έκτοτε καταργήσει αυτό το συστατικο. Τώρα χρησιμοποιούν εκχύλισμα τομάτας, αλλά θα βρείτε ακόμα τα συστατικά που προέρχονται από κελύφη εντόμων σε άλλα προϊόντα…
Ξύλο στην παρμεζάνα
Η κυτταρίνη χρησιμοποιείται σε πολλά τυποποιημένα τυποποιημένα τυριά για να αποφευχθεί το “πέτρωμα”. Είναι συνήθως ασφαλής σε αποδεκτά επίπεδα (μεταξύ 2 και 4 τοις εκατό), αλλά έρευνα του 2016 από την Bloomberg News διαπίστωσε ότι ορισμένες μάρκες περιείχαν περισσότερο από το… διπλάσιο ποσοστό.
Σιλικόνη στις τηγανητές πατάτες
Η χημική διμεθυλοπολυσιλοξάνη, που βρίσκεται ως η πανταχού παρούσα ουσία που χρησιμοποιείται για να κάνει τα πάντα, από… συσκευές έως εμφυτεύματα στήθους, προστίθεται επίσης και στο μαγειρικό λάδι στα εστιατόρια fast food και κυρίως στις πατάτες. Αυτή η ουσία μπορεί να βοηθήσει να βρεθεί ακόμη και στη θεραπεία για τη φαλάκρα.
Κολλαγόνο στις γαρίδες
Αρκετές ασιατικές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Βιετνάμ και της Κίνας, έχουν αναφέρει συσκευασμένες γαρίδες στις οποίες οι εταιρείες ενισχύουν με ένα τζελ για να αυξήσουν το βάρος τους. Ανάμεσα στα συστατικά τους είναι και το κολλαγόνο!
Περισσότερα: Aν ήξερες τι έχουν στα συστατικά τους δεν θα ξαναέτρωγες αυτές τις τροφές – Akous. Νέα