«Ούτε φίδι στον κόρφο του» …για όποιον θελήσει να συνεταιριστεί με τον Βίκτωρα Ρέστη! Του λόγου το αληθές, αποδεικνύει η περίπτωση γιού γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας ο οποίος «δαγκώθηκε», στο πλαίσιο συνεταιρισμού, από τον «άσπονδο συνεταίρο -φίλο» Βίκτωρα Ρέστη, με το ποσό των 20 εκατ. ευρώ και βρέθηκε και κατηγορούμενος από πάνω!!!

Σε κάθε υπόθεση που εκτυλίσσεται στις δικαστικές αίθουσες με πρωταγωνιστή τον … υποψήφιο «σωτήρα» του Παναθηναικού Βίκτωρα Ρέστη, θα μπορούσε να αποτελέσει κάλλιστα … «επιμορφωτικό σεμινάριο απάτης», αφού οι μεθοδεύσεις, τα κόλπα και τα τεχνάσματα που μετέρχεται κάθε φορά, για να τυλίξει στα δίχτυα του, τα υποψήφια θύματά του, ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Έτσι την πάτησε και ο γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, του οποίου απενεργοποίησε τα υποπτολογικά αντανακλαστικά ο πρώην τρόφιμος του Κορυδαλλού Β. Ρέστης, κατόπιν συζητήσεων μαζί του και εν όψει οικονομικής κρίσης, συμφώνησε μαζί του, το 2009, στη συγχώνευση δυο ναυτιλιακών τους εταιρειών.

Μετά απο ένα μαραθώνιο διαπραγματεύσεων, ο νεαρός εφοπλιστής και προς απόδειξη της καλής και ειλικρινούς του διάθεσης, εξέδωσε και παρέδωσε στον Β. Ρέστη, ως εγγύηση των συμφωνηθέντων και δη όσων είχε αναλάβει από την πλευρά του να φέρει σε πέρας, δυο επιταγές ύψους 20 εκατομμυριων ευρώ, με τη ρητή συμφωνία ότι δεν αποτελούσαν οφειλή έναντι κάποιας συναλλαγής, αλλά μια έμπρακτη απόδειξη των ειλικρινών του προθέσεων.

Από την πλευρά του ο κ. Ρέστης είχε αναλάβει και αυτός συγκεκριμένες δεσμεύσεις προς υλοποίηση και μετά την επιτυχή έκβαση της συμφωνίας οι επίμαχες επιταγές θα επιστρέφονταν στον νεαρό εφοπλιστή, ως μη αντιστοιχούμενες σε εμπορική πράξη.

Και ενώ ο κομιστής των δυο επίμαχων επιταγών από τον Μάρτιο του 2009 και ως τη στιγμή που σφραγίστηκαν το 2011 είχε προχωρήσει τέσσερις φορές σε ανανέωση αυτών, ως απόρροια της απόλυτης βεβαιότητάς του στην επιτυχία του εγχειρήματος, αιφνιδιαστικά πληροφορείται ότι άγνωστό σε αυτόν άτομο, εμφανίστηκε στην Τράπεζα και σφράγισε τις επιταγές.

΄Ηταν εμφανές πλέον ότι ο Β. Ρέστης ότι μόνο είχε τορπιλίσει την όλη προσπάθεια συγχώνευσης – μεθοδεύοντας την κάλυψη των πραγματικών του προθέσεων που ήταν αφενός η μη τήρηση από την πλευρά του των συμφωνηθέντων –  εμφανίζοντας τον γιο της εφοπλιστικής οικογένειας ως τον υπαίτιο μη υλοποίησης της συμφωνίας και αφετέρου (που είναι και το σημαντικότερο) να τον καταστήσει κατηγορούμενο με απώτερο σκοπό την είσπραξη ποσών μη πραγματικά οφειλομένων, (σ.σ. στη νομική ορολογία χαρακτηρίζεται αδικαιολόγητος και αθέμιτος πλουτισμός).

Τακτική η οποία, σύμφωνα με έγκριτους νομικούς, παραπέμπει σε άτυπη απόπειρα αθέμιτης πίεσης (εκβίασης) του, κομιστή των επιταγών.

Προφανώς όσοι γνωρίζουν το βιο και την πολιτεία του κ. Ρέστη δεν πέφτουν από τα σύννεφα.

R3

*Φωτογραφία αρχείου από Eurokinissi

Άλλωστε, απίστευτες είναι και οι αποκαλύψεις αμερικανικών ιστοσελίδων για τη δράση του κ. Ρέστη.

Διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ:

Σοκαριστικές αποκαλύψεις Αμερικανών για Ρέστη: «Όχημα για τα συμφέροντά τους ο Παναθηναϊκός»

Πως κατέστρωσε το σχέδιο εξαπάτησης του… συνεταίρου του ο Β. Ρέστης:

Αφού έλαβε τις επιταγές από τον νεαρό εφοπλιστή, τον χρησιμοποίησε, λόγω του ειδικού βάρους του ονόματός του στον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς και την οικονομική επιφάνεια που είχε, αλλά το κυριότερο δεν είχε εμπλακεί ποτέ σε παράνομες ή παράτυπες ενέργειες, περιπέτειες εις τις οποίες έχει εμπλεκεί ο Βίκτωρ Ρέστης.

Στη συνέχεια ο τελευταίος, λειτουργώντας ουσιαστικά δόλια και καταχρηστικά όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος –αφού ο νεαρός εφοπλιστής καταδικάστηκε σε δυο χρόνια αλλά ευτυχώς δεν πλήρωσε και τις επιταγές καθώς αυτός που τις σφράγισε δεν διεκδίκησε τα χρήματα τελικά – μεταβίβασε αυτές τις επιταγές σε έτερη εταιρεία, και δη σε εταιρεία συνδεόμενη με την αρχική, προκειμένου να μπορεί να προβεί ευχερώς σε σφράγιση αυτών και μάλιστα, κατά χρόνο προγενέστερο της αναγραφόμενης ημερομηνίας, χωρίς καμία απολύτως προηγούμενη ενημέρωση του κομιστή των επιταγών και χωρίς καμία αποστολή εξωδίκου ή άλλης επιστολής προς ενημέρωσή του.

R2

*Φωτογραφία αρχείου από Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΒΙΚΤΩΡΑ ΡΕΣΤΗ 

Οι επιταγές σφραγίστηκαν από έναν μισθωτό υπάλληλο, μιας εκ των εταιρειών του Βίκτωρα Ρέστη, γεγονός που αποτελεί «Παγκόσμια Πρωτοτυπία στα Δικαστικά χρονικά», αφού ο εν λόγω υπάλληλος δεν ήταν καν δικαιούχος των επιταγών, δεν είχε ούτε σχετική εξουσιοδότηση αλλά και ουδέποτε υπήρξε παρεμβληθείς ή συμμετέχων σε οποιαδήποτε συμφωνία συγχώνευσης.

¨Όπως εκτιμούσαν νομικοί και δικαστικοί κύκλοι και μόνον η σφράγιση των επιταγών προ του συμβατικού (συμφωνηθέντος χρόνου, έστω και υπό το πρίσμα της εγγυητικής τους λειτουργίας), υπό υπαλλήλου μη δικαιούχου εταιρείας, χωρίς καν να έχουν τηρηθεί οι δεσμεύσεις της πλευράς Ρέστη, χωρίς καμία προγενέστερη ενημέρωση του κατηγορουμένου τελικά γιου εφοπλιστή, αποδεικνύει ότι στόχος του Βίκτωρα Ρέστη ήταν η αποφυγή υλοποίησης των συμφωνιών, να καταστήσει τον κομιστή των επιταγών κατηγορούμενο και να θέσει αυτόν εκτός αγοράς με την μετάταξή του στη χορεία των κατηγορουμένων και «μαυρισμένων» στις αρμόδιες αρχές ,όπως π.χ. «Τειρεσίας».

Διαβάστε επίσης:

Ο Αλαφούζος, η Ρουμανία και το πάρτυ… υπόδικων στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Βαρύτατες κατηγορίες κατά του Β. Ρέστη για εγκληματική οργάνωση, εκβιασμούς και ξυλοδαρμό

Αποκάλυψη: Πλαστά έγγραφα προσκόμισε στο Εφετείο Κακουργημάτων ο Βίκτωρας Ρέστης

Τα κοινά σημεία Ρέστη – Αλαφούζου, οι επιταγές, τα εικονικά τιμολόγια και η σεξουαλική κακοποίηση

 

ΠΗΓΗ