με την ἐλπίδα καὶ προοπτικὴ πὼς στὸ μέλλον συνοδικὰ καὶ ὀρθόδοξα θὰ ἀπορριφθεῖ ἡ «σύνοδος» τοῦ Κολυμπαρίου τῆς Κρήτης, ὡς οὐνιτική, οἰκουμενιστικὴ καὶ φιλοπαπική και γενικά η εξάλειψη των αιρέσεων,ὅπως ἔγινε καὶ μὲ τὴν ψευδοσύνοδο Φερράρας-Φλωρεντίας.(Όλοι να δώσουμε δυναμικό παρών! )

Πίσω από τον Οικουμενισμό κρύβεται ο Σιωνισμός. Και δημιούργημα του Σιωνισμού είναι η Μασονία. Η οποία έχει εισχωρήσει και μέσα στην Εκκλησία εδώ και πολλά χρόνια. Κατακτώντας στην αρχή τον Πατριαρχικό Θρόνο για πρώτη φορά στις αρχές του 20 αιώνα και πλέον στις ημέρες έχει διεισδύσει όχι μόνο σε επισκοπικές έδρες, αλλά και στις Θεολογικές σχολές και στα μοναστήρια.

Οι εχθροί της πίστεως, σταγόνα σταγόνα 100 χρόνια έως τώρα προσπαθούν πολύ μελετημένα και εν κρυπτώ να αλλοτριώσουν την Ορθοδοξία εκ των έσω βάζοντας σε θέσεις κλειδιά, όπως είναι τα πατριαρχεία, οι αρχιεπισκοπές, οι Μητροπόλεις, τα μοναστήρια του Αγίου Όρους, αλλά και σε μεγάλα μοναστήρια εντός της Ελλάδος, στις Θεολογικές σχολές και παρά των επισκόπων και ηγουμένων, μασόνους, που για να παραπλανήσουν και να επιτελέσουν τους σκοπούς των Εβραίων Σιωνιστών φόρεσαν ράσα και άφησαν γενειάδες. Τα κατακάθια της σημερινής κοινωνίας, ανθρωπάκια σάρκες που τους ενδιαφέρει μόνο η ύλη το χρήμα και η δόξα. Τέτοιοι είναι που διοικούν την σημερινή Εκκλησία της Ελλάδος. Αυτοί δεν πιστεύουν, δεν είναι καν ορθόδοξοι. Είναι εχθροί της πίστεως και της πατρίδος μας. Μακριά από αυτούς τους λυκοποιμένες!

Κανείς επίσκοπος και ηγούμενος του Αγίου Όρους δεν έπραξε το αυτονόητο της διακοπής του μνημοσύνου του Πατριάρχη. Κάτι το οποίο έπρεπε ήδη από τα πρώτα χρόνια της κήρυξης της αιρέσεως του οικουμενισμού που πρεσβεύει ο Βαρθολομαίος να είχε επιτελεστεί. Αυτό υποδηλώνει ότι υπάρχει προδοσία άνευ προηγουμένου.
Όταν η διοικούσα Εκκλησία πέφτει σε αίρεση όπως έχει συμβεί σήμερα, καθαιρέσεις, αφορισμοί και παντός είδους απαγορεύσεις, δεν ισχύουν γιατί στα αλήθεια, Εκκλησία είναι το σύνολο των πιστών που ορθώς λατρεύουν τον Θεό σύμφωνα με την Αγία Γραφή τους Αγίους Πατέρες και τις αποφάσεις Οικουμενικών συνόδων. Και σύμφωνα με τον προτρεπτικό λόγο των Αγίων μας (π.χ. Αγίου Συμεών νέου Θεολόγου, Αγίου Ιωάννου της κλίμακος και πολλών άλλων), επιβάλετε η ανυπακοή.

Φεύγετε μακριά απ΄αυτούς που σας λένε ότι πρέπει να κάνουμε υπακοή στην Εκκλησία, αλλά δεν σας διευκρινίζουν τι εννοούν όταν λένε τον όρο «Εκκλησία». Εκκλησία δεν είναι ο Πατριάρχης, ούτε η Ψευτοσύνοδος της Κρήτης, ούτε ο επίσκοπος που ισχυρίζεται ότι πρέπει να μνημονεύεται ο αιρεσιάρχης πατριάρχης Βαρθολομαίος, γιατί Εκκλησία χωρίς μνημόνευση επισκόπου δεν γίνεται (όπως λένε). Αυτά είναι ψεύδη Οικουμενιστών προδοτών και μασόνων που καταργούν την Εκκλησιαστική ιστορία των Αγίων και Ομολογητών.

Ας τα μάθουν αυτά οι αφεντάδες Ηγούμενοι και Επίσκοποι μαριονέτες της Νέας Τάξης Πραγμάτων, αυτή είναι η περπατημένη σειρά και οδός των Αγίων μας. Όταν αυτοί σφάλουνε στην Πίστη, τότε είμαστε υποχρεωμένοι να τους κάνουμε ανυπακοή κατά το παράδειγμα των Αγίων μας Ομολογητών που κρατήσανε την Ορθοδοξία μας χάριν στην ανυπακοή τους, στους εκάστοτε Εκκλησιαστικούς προϊσταμένους τους. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των Αγίων μας Ομολογητών και Μαρτύρων μοναχών αγιορειτών, επί του αιρετικού Πατριάρχη Βέκου που αρνήθηκαν να τον μνημονεύουν επειδή δεχόταν τους Παπικούς έως «Εκκλησία και συλλειτουργούσε μαζί τους.

Όποιος Επίσκοπος δέχεται την Σύνοδο της Κρήτης δέχεται την αίρεση του Οικουμενισμού, την οποία νομιμοποίησε η Σύνοδος της Κρήτης, αιρετίζει και έτσι εμπίπτει στον 15 κανόνα της Πρωτοδευτέρας Συνόδου, αλλά και άλλων συνόδων, ο οποίος λέει ότι: «Αν κάποιος Επίσκοπος κηρύσσει –γυμνή τη κεφαλή- δηλαδή, ολοφάνερα αίρεση, δεν πρέπει να έχουμε κοινωνία μαζί του». Αλλά και με μόνο γνώμονα την Αγία Γραφή μπορούμε να συμπεράνουμε ότι δεν πρέπει να έχουμε καμία σχέση με τους αιρετικούς.

O Oικουμενισμός ως εσχατολογική παναίρεση απομακρύνει – ήδη και μέσων πλέον ορθοδόξων κληρικών και επισκόπων – το ποίμνιο από την αληθινή και σωτηριώδη διδασκαλία του Χριστού και κηρύττοντας διαβολικές ιδέες δημιουργεί τον καινούργιο «νεοταξικό» τύπο του χριστιανού. Αυτός ο τύπος αδιαφορεί για το αν οι κληρικοί που ακολουθεί, και οι διδασκαλίες που ακούει από αυτούς, είναι Ορθόδοξες ή κακόδοξες, αλήθειες η ψέματα, αρκεί να ευφραίνεται με λόγια αγάπης και ειρήνης. Όμως «Ει και γλυκέα τα λόγια των ψευδοπροφητών, αλλά ουδέν αυτών πικρότερον». Αυτούς τους κληρικούς που ο κόσμος θα ακολουθεί, ο Κύριος «θα τους ρίξει στον κοπρώνα (αποχωρητήριο)» Μαλαχ. Β,6. Ο κλήρος λοιπόν θα γίνει όργανο του Αντιχρίστου. Θα διδάσκει την τυφλή υπακοή ως αρετή ειρήνης και σωτηρίας. Μία υπακοή σατανική που θα απαιτεί από τον πιστό, άγνοια, περιφρόνηση της διδασκαλίας των Αγίων, αδιαφορία για την αλήθεια και επιφανειακή ευσέβεια. «Οι ψευδόμενοι ποιμένες πρώτα θα λένε την αλήθεια και τα αποδεκτά απ΄όλους και μετά θα παρουσιάζουν τα ψευδή και αμφιβαλλόμενα .