Σε άλλον ασθενή αποδεικνύεται ότι ανήκε η εξέταση που πιστοποιούσε 70% αναπηρίας και που άνοιξε τον δρόμο για να βγει από τη φυλακή ο Αριστείδης Φλώρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ως υπάρχει και δεύτερο έγγραφο το οποίο υπογράφει ο επικεφαλής της πνευμονολογικής μονάδας του νοσοκομείο στο οποίο πιστοποιείται η πάθηση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ. Ο γιατρός του οποίου η υπογραφή φέρει το έγγραφο αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει εξετάσει τον Αριστείδη Φλώρο και έχει βάλει την υπογραφή του, ενώ το εν λόγω πιστοποιητικό δεν υπάρχει στο αρχείο του Ευαγγελισμού.

Συγκεκριμένα με βάση τις πληροφορίες του ΣΚΑΙ η εξέταση ανήκει σε άνθρωπο ο οποίος όντως αντιμετωπίζει σοβαρά πνευμονολογικό πρόβλημα. Σημειώνεται επίσης πως υπάρχει και δεύτερο έγγραφο το οποίο υπογράφει ο επικεφαλής της πνευμονολογικής μονάδας του νοσοκομείο στο οποίο πιστοποιείται η πάθηση.

Την ίδια στιγμή, στην Εισαγγελία Διαφθοράς ανατίθεται η έρευνα για την υπόθεση αποφυλάκισης του επιχειρηματία Άρη Φλώρου προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ευθύνες κρατικών υπαλλήλων που εξέδωσαν τα πιστοποιητικά υγείας του καταδικασμένου σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa και Hellas Power.

Η υπόθεση θα απασχολήσει την Εισαγγελία Διαφθοράς μετά από εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου λίγες ώρες μετά την έκδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Εύβοιας το οποίο «οδηγεί» πίσω στην φυλακή του κ. Φλώρο με σκεπτικό που χαρακτηρίζει το πιστοποιητικό αναπηρίας του επιχειρηματία «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό».

Πηγή:https://www.dikaiologitika.gr