Απομένουν λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αχαΐας, του οποίου η πλειοψηφία προτίθεται να «νομιμοποιήσει» εσπευσμένα μια ακόμη αυθαιρεσία της.

Έχουμε κληθεί στο Δ.Σ. να αποφασίσουμε τη σύσταση της «Αχαϊκής Επιμελητηριακής  Αναπτυξιακής» (ΑΧΕΠΑΝ) για να αντικατασταθεί άρον-άρον η υπό εκκαθάριση «Αναπτυξιακή Αχαΐας» (ΑΝΕΠΑ).

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΣΠΟΥΔΗ ;

Απάντηση δεν πρόκειται να δοθεί από τον Πρόεδρο του φορέα. Απεχθάνεται την κριτική, δεν αντέχει τον έλεγχο.

Είναι, όμως, δική μας υποχρέωση να εξηγήσουμε και να αποδείξουμε τους λόγους που η ΑΧΕΠΑΝ παίρνει τα σκήπτρα από την ΑΝΕΠΑ.

ΠΡΩΤΟΝ: Ο φόβος ελέγχου των πεπραγμένων της ΑΝΕΠΑ επέσπευσε το λουκέτο της.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Παραπειστικά, κατά τα φαινόμενα, καταγγέλθηκε η ασυνέπεια του εταίρου της ΑΝΕΠΑ για την μη καταβολή των εισφορών του επί μια πενταετία!

Ο ΣΤΕΔΕ δεν πλήρωσε την αναλογία του στη σύσταση του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά συλλειτουργούσε αρμονικά επί 5 χρόνια με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Αχαΐας, παρότι χρόνο παρά χρόνο φαινόταν λογιστικά ότι δεν κατέβαλλε τη συμμετοχή του. Και ξαφνικά έρχεται ο Πρόεδρος να καταγγείλει τον αρμονικά συνεργαζόμενο εταίρο. Γιατί; Απλός ο λόγος. Για να «κουκουλωθεί» η αδιαφάνεια, αν μη τι άλλο, μιας ολόκληρης πενταετίας.

ΤΡΙΤΟΝ: Ενισχυτικά στα πιο πάνω έρχεται η κάθε άλλο παρά σύμπτωση, πως εκπρόσωπος του ΣΤΕΔΕ στην ΑΝΕΠΑ ήταν ο Γραμματέας της και νυν Γραμματέας του Επιμελητηρίου, δηλαδή το «άλτερ έγκο» του Προέδρου!

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Είναι εύλογη η εξπρές σκοπιμότητα του λουκέτου στην ΑΝΕΠΑ. Καθόσον εκκρεμεί η εκκαθάρισή της. Αποφάσισαν, λοιπόν το κλείσιμο της νομίζοντας ότι θα… ησυχάσουν από κάθε πιθανό, ανεπιθύμητο εύρημα του ελέγχου. Πριν, κιόλας, εκδοθεί η απόφαση της προσφυγής της παράταξής μας στη δικαιοσύνη, δείχνοντας ότι προκαλούν και ασεβούν στο πρόσωπό της.

 

Αμ δε. Δικό μας μέλημα είναι να τους ταράξουμε στη νομιμότητα μέχρι τέλους.

Ρωτήσαμε τον περασμένο Μάρτιο με επιστολή μας, αν ο ΣΤΕΔΕ έχει καταβάλει  την εισφορά του στη σύσταση του μετοχικού κεφαλαίου. Περνώντας από μια παρατεταμένη φάση «ένοχης σιωπής» μετά από ένα τρίμηνο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου έβαλε «λουκέτο» στην ΑΝΕΠΑ. Επέρριψε δε, τότε ευθύνες στην παράταξή μας σε μια απέλπιδα προσπάθεια του να αποσείσει τις δικές του, αντικειμενικές ευθύνες, όπως ανωτέρω αναλύσαμε.

 

Ενώ, λοιπόν, αχρήστευσε ένα σκουριασμένο «αναπτυξιακό εργαλείο» του Επιμελητηρίου, έρχεται τώρα να μας δείξει ένα άλλο στη θέση του παλιού. Δεν είναι όμως τίποτα άλλο, παρά ένα εργαλείο φτιαγμένο στα μέτρα του για να λειτουργεί ως «λούκι» αποφάσεων και πρακτικών που ακολουθούσε η ΑΝΕΠΑ.

Ο δανεισμός ρούχων του Μανωλιού για να φορεθούν ανάποδα είναι «πολυφορεμένη» τακτική συμπεριφορά. Ουδείς εξαγνισμός επιτυγχάνεται όταν απεκδύεται κάποιος τον μανδύα της αδιαφάνειας για να ενδυθεί τη χλαμύδα της αυθαιρεσίας. Κάτι τέτοιο, στέκει μόνο ως καρναβαλικό δρώμενο…

 

Το «Επιμελητήριο για Όλους» υπεύθυνα και με επιχειρηματολογία που εκπορεύεται από τη λογική και τη νομιμότητα, κάθε φορά που επιχειρείται η εκτροπή της, παρεμβαίνει δημόσια και τεκμηριωμένα. Αυτό πράττουμε και τώρα, ίδια αταλάντευτη θα είναι η στάση μας και στο μέλλον.

Η νυν πλειοψηφία  συνεχίζει αμετανόητα ό,τι άφησε στη μέση κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας της. Μονίμως ρέπει στην αυθαιρεσία, την αδιαφάνεια, τον ετσιθελισμό και την αδιαφορία για τους πολλούς.

 

ΕΜΕΙΣ, ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ