«Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα επαναφέρει σύντομα το αίτημά του για εκλογές» εκτιμούσε πριν από μια εβδομάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προκαλώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επανέλθει στη σκληρή «γραμμή» απόρριψης των όποιων θετικών μέτρων προκύψουν από τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. πράγματι επανήλθε στην απορριπτική τακτική, κάτι που φαίνεται να ικανοποιεί προς στιγμήν το Μαξίμου.
Ολα αυτά αποτελούν επικοινωνιακούς ελιγμούς στους οποίους προσφεύγουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση μπροστά στη διαπραγμάτευση και τα διαφαινόμενα αποτελέσματά της. Προκαλεί όμως εντύπωση η «σπουδή» με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασκείται σε μια προεκλογικού τύπου αντιπολίτευση.
Επαναλαμβάνει διαρκώς το αίτημα για πρόωρες εκλογές και μοιάζει να προετοιμάζεται γι’ αυτές. Πραγματοποιεί περιοδείες σε όλη τη χώρα και προχωρά σε παροχολογία προς την κοινωνική τάξη που διαχρονικά υπερασπίζεται: την ισχυρή επιχειρηματική τάξη.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μοιάζει να κρύβεται πίσω από μεγαλοστομίες του τύπου «βρέχει λεφτά, αλλά εμείς κρατάμε ομπρέλα» και αποφεύγει να απαντήσει με πειστικό τρόπο στο σαφές ερώτημα:
Θεωρεί ειλικρινά ότι εάν η διαπραγμάτευση και μαζί της η σημερινή κυβέρνηση καταρρεύσουν, οι «ορέξεις» και οι απαιτήσεις των δανειστών θα εξαφανιστούν ως διά μαγείας; Πιστεύουμε ότι δεν είναι τόσο αφελής.
Αλλα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. φαίνεται ότι είναι περισσότερο απασχολημένα με το τι πρόκειται να γίνει στην Ευρώπη, στη σκιά των «ακροβατικών» της ηγεσίας των ΗΠΑ, παρά με το πώς θα επανέλθει στην εξουσία το συντηρητικό κόμμα.
Οι πληροφορίες που έχει συλλέξει η εφημερίδα μας αναφέρουν ότι Κώστας Καραμανλής και Ντόρα Μπακογιάννη στις συζητήσεις τους μοιράζονται την ανησυχία τους για το πού βαδίζει η Γηραιά Ηπειρος και για το εάν θα ευοδωθούν τα σχέδια των εύρωστων οικονομικά εταίρων για μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων.
Θα είχε σίγουρα ιδιαίτερο ενδιαφέρον να διαβάσουμε μια σχετική τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης γι’ αυτά τα ζητήματα, να μάθουμε ποιο είναι το σχέδιο της Ν.Δ. για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη, τη θέση των εργαζομένων και των συνταξιούχων μιας περιφερειακής χώρας σε μια διακρατική ένωση που μοιάζει να βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης.
Πηγή: https://www.efsyn.gr