Η ατάκα του Μητσοτάκη «βρέχει λεφτά και εμείς κρατάμε ομπρέλα» ίσως θα είναι αυτή που θα μείνει ως στάμπα στις επόμενες εκλογές και θα συναγωνιστεί ιστορικά τη φράση του «λεφτά υπάρχουν» του Παπανδρέου.
Δεν γνωρίζουμε ακριβώς ποια ήταν η ψυχική κατάσταση του προέδρου της Σημιτικής Νέας Δημοκρατίας όταν ξεστόμισε αυτή τη βαριά κουβέντα, πολλά υποσχόμενη. Ίσως να σκεφτόταν την εποχή που εργαζόταν για την κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, τότε που ήταν διευθύνων σύμβουλος επενδυτικού fund της Εθνικής Τράπεζας και τότε πραγματικά έβρεχαν λεφτά, γιατί ήταν η αμαρτωλή περίοδος του Χρηματιστηρίου του Γιάννου! Του Παπαντωνίου καλέ, αυτού του καταδικασμένου για ψευδές πόθεν έσχες που ελέγχεται (τώρα επιτέλους) και για μίζες στα εξοπλιστικά και που τώρα ο υιός του βρίσκεται στο κόμμα του Μητσοτάκη. Ναι αυτού του Γιάννου!

Αν λοιπόν ο στενός σου συνεργάτης είναι ο υιός του παλαιότερού σου συνεργάτη του αφεντικού σου υπουργού, στην κυβέρνηση του αρχιερέα της διαπλοκής Κώστα Σημίτη, τότε μόνο λεφτά θα σκέφτεσαι ή μάλλον θα ονειρεύεσαι ότι βρέχει. Κάθε άλλος συνειρμός, μάλλον σε εκθέτει απέναντι σε μία κοινωνία που δεν χαίρεται στα reunion του Harvard, ή που απολαμβάνει τον espresso της στο Κολωνάκι και το Κεφαλάρι.

Έλα ντε όμως που η ιστορία εκδικείται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να απολογηθεί στον Ελληνικό λαό ως Πρωθυπουργός στις πρώτες 15 ημέρες, γιατί δεν θα βρέχει λεφτά! Θα απολογηθεί πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι έκανε ο άλλος πολιτικός συναίτερός του στο ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, που απολογήθηκε/παραιτήθηκε για το λεφτά υπάρχουν, ένα χρόνο μετά και αφού μας είχε βάλει στο Μνημόνιο. Αλλά τότε ήταν αργά, όχι για τον ολετήρα αλλά για την πατρίδα μας.
Αυτός δεν δικάστηκε ποτέ αλλά η πατρίδα μας καταδικάστηκε για 100 χρόνια.
Κάτι τέτοιο σκέφτεται και ο Μητσοτάκης;

Υ.Γ.
Η ηγεσία της μεταλλαγμένης Νέας Δημοκρατίας δεν πρέπει να αγχώνεται όταν ο Πάνος Καμμένος δηλώνει λίγο ή πολύ Καραμανλικός, διότι η υποταγή στον Κώστα Σημίτη αφήνει πολλά περιθώρια στον οποιοδήποτε είτε να δηλώσει Καραμανλικός είτε να κάνει και νέο κόμμα με αυτό το αφήγημα.
Ο Πυρσός στο Μοσχάτο έτσι κι αλλιώς έχει σβήσει.

«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com

ΠΗΓΗ