Παρά τις δεύτερες σκέψεις για επανακάθοδό του στις εκλογές – εν μέσω πρωτοφανούς σκουπιδικής κρίσης – ο δήμαρχος Αιγιάλειας Θανάσης Παναγόπουλος φαίνεται να διαψεύδει πολλούς, επιβεβαιώνοντας ωστόσο την «Π» και τα απανωτά δημοσιεύματα που πάντοτε συνέκλιναν στην εκ νέου υποψηφιότητά του, το Μάιο του 2019.

 

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Το παρασκήνιο των τελευταίων ημερών, ήταν μεγάλο, με πρωταγωνιστή τον ίδιο εντός της δημοτικής του ομάδας, με την αλήθεια να μην ταυτίζεται με τις διαρροές περί τελεσιγράφου του στους εναπομείναντες συμβούλους του για νέα κοινή πορεία – εφόσον το επιθυμούν – αλλά με ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς αυτούς ότι «θα κατέβει ούτως ή άλλως και θα ήθελε να γνωρίζει τις προθέσεις τους».
Τυπικά μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της πλειοψηφούσας ομάδας, ο δήμαρχος έθεσε ως χρονικό περιθώριο την 26η Οκτωβρίου, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν χρειάστηκε, αφού οι απαντήσεις των περισσοτέρων ήταν άμεσες.

 

ΑΠΟΦΑΣΗ
Σε επικοινωνία που είχε χθες η «Π» με τον κ. Παναγόπουλο, χωρίς κανένα δισταγμό δήλωσε πως θα είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος, αφού θεωρεί πως οι δημότες κρίνουν θετικά πολλά από τα έργα του, ενώ αντιλαμβάνονται τις διαχρονικές δυσκολίες σε μείζονα ζητήματα, που η δημοτική του αρχή έμελλε να «πληρώσει και να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά»!
Στις συζητήσεις που γίνονται στο Δημαρχιακό Μέγαρο, λέγεται μάλιστα πως ο Θ. Παναγόπουλος έχει λάβει θετικές απαντήσεις και από άλλα πρόσωπα της δημοτικής σκηνής ή της κοινωνίας, όπως και από πλειάδα προέδρων τοπικών κοινοτήτων, οι οποίοι το 2014 είχαν εκλεγεί με άλλα ψηφοδέλτια.

 

ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ
Σε ό,τι αφορά τους δημοτικούς συμβούλους, με τους οποίους συμπορεύεται ακόμα έως σήμερα, ο δήμαρχος έχει λάβει θετικές απαντήσεις από τους: Δημήτρη Μπούνια, Περικλή Παπαγιαννακόπουλο, Μιχάλη Κυριακόπουλο, Γιώργο Γιοβά και Μαρία Παπαχριστοπούλου, αναμένεται ίδια στάση από τους Παναγιώτη Μαρινόπουλο και Στράτο Βαρδάκη, ενώ άγνωστη παραμένει η στάση του Νίκου Θανασούλια πιθανά και του Δημήτρη Φιλιππάτου.
Μοναδική εξαίρεση φαίνεται να αποτελεί η αναπληρώτρια δήμαρχος Βασιλική Ψυχράμη, η οποία θα ήθελε να διαδεχθεί τον κ. Παναγόπουλο, ωστόσο μπρος στην επιθυμία του να είναι πάλι υποψήφιος δήμαρχος, θα μείνει εκτός ψηφοδελτίου, στηρίζοντας όμως αυτό, επιλέγοντας να δοκιμάσει τις πολιτικές της δυνατότητες στο μετερίζι της κεντρικής πολιτικής σκηνής, πολύ πιθανά ως υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στην Αχαΐα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ