Συνεχίστηκε χθες στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Αγρινίου, η δίκη των 14 μαθητών που είχαν παραπεμφθεί με βαριές κατηγορίες για τις ρίψεις ναφθαλίνης το φθινόπωρο του 2017 σε σχολικά συγκροτήματα της πόλης.
Οι ανήλικοι, είχαν προκαλέσει πονοκέφαλο στις διωκτικές αρχές καθώς και εισαγγελική παρέμβαση, ενώ είχε συσταθεί ακόμα και ειδική ομάδα αστυνομικών, ώστε να φτάσει στον εντοπισμό και την σύλληψη τους.
Η δίκη είχε διακοπεί στις 25 Οκτωβρίου, ενώ η εκδίκαση της είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλιο. Στην ακροαματική διαδικασία εκείνη, οι διευθυντές των σχολείων στα οποία έγιναν ρίψεις ναφθαλίνης ήταν ξεκάθαροι πως τα παιδιά δεν είχαν πρόθεση να βλάψουν τους συμμαθητές τους, αλλά «απλά» επεδίωκαν να μην γίνεται μάθημα.
Χθες, η εισαγγελέας της έδρας, πρότεινε την μετατροπή της κατηγορίας, από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βαριά σωματική βλάβη, καθώς από τις αναθυμιάσεις της ναφθαλίνης, κάποιοι μαθητές είχαν διακομιστεί στο νοσοκομείο.
Με απλά λόγια, προτάθηκε η μετατροπή της κακουργηματικής κατηγορίας σε πλημμέλημα. Επίσης, προτάθηκε η ενοχή των ανηλίκων για την κατηγορία της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και η αθώωση τους για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.
Χθες, αγόρευσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των παιδιών, που τόνισαν πως δεν τίθεται θέμα πράξης κακουργηματικού χαρακτήρα και μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών εξέφρασαν την άποψη πως το θέμα θα έπρεπε να έχει εξαρχής λυθεί ενδοσχολικά.
Η απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, οπότε και θα ολοκληρωθεί κατά πάσα πιθανότητα η δίκη.