ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ

 

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια 

 

Σειρά: Η πρώτη μου Ιστορία

Για παιδιά ηλικίας 5+ ετών

Σελίδες: 36 · Σχήμα: 20Χ20

ΙSBN: 978-960-484-348-0 · Τιμή: 7,99 €

 

Ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας παρουσιάζεται με απλά στιχάκια, κατάλληλα για μικρά παιδιά, στον τίτλο Η εξέγερση του Πολυτεχνείου της σειράς Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ.

 

Ξεκινώντας την αφήγηση από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και την έναρξη του Εμφυλίου, ο συγγραφέας Φίλιππος Μανδηλαράς βρίσκει έναν υπεύθυνο και ευφυή τρόπο να περιγράψει το ιστορικό πλαίσιο και το χρονικό που είχε ως αποκορύφωμα την εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο 1973.

 

Οι μικροί αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τους λόγους που προκάλεσαν το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, στοιχεία για τη νοοτροπία της δικτατορικής διακυβέρνησης και για τις συνέπειές της στον ελληνικό λαό, λεπτομέρειες για το πώς οργανώθηκε η εξέγερση του Πολυτεχνείου καθώς και στο πώς συνέβαλε στην πτώση της Χούντας. Την αφήγηση συμπληρώνει η πολύχρωμη, παραστατική και γεμάτη έξυπνους συμβολισμούς εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια.

 

Ένα ιδανικό ανάγνωσμα για να πραγματοποιήσουν τα παιδιά πρωτοσχολικής ηλικίας μια πρώτη γνωριμία με ένα σημαντικό, σχετικά πρόσφατο ιστορικό γεγονός, που θα τα βοηθήσει να συνειδητοποιήσουν τη σημασία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

 

 

 

Ο συγγραφέας
   

Ο Φίλιππος Μανδηλαράς γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Ασχολείται με το παιδικό και εφηβικό βιβλίο από το 1997, είτε ως συγγραφέας είτε ως μεταφραστής, επιμελητής και σύμβουλος εκδόσεων. Έχει εκδώσει δεκάδες βιβλία όλα αυτά τα χρόνια, έχει βραβευτεί κάποιες φορές κι εξακολουθεί να γνωρίζει την αγάπη των παιδιών κάθε φορά που παρουσιάζει κάποιο βιβλίο του. Τα βιβλία των σειρών «Η πρώτη μου Μυθολογία» και «Η πρώτη μου Ιστορία» έχουν αγκαλιαστεί όσο λίγα από παιδιά και γονείς. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν περισσότερα από 50 βιβλία του.

 

 

 

 

Η εικονογράφος
   

Η Ναταλία Καπατσούλια γεννήθηκε στην Αθήνα. Λίγο αργότερα άρχισε να κάνει τα πρώτα της σκίτσα. Αυτό της έγινε σιγά σιγά συνήθεια, που, ακόμα και τώρα που μεγάλωσε, δεν την έχει ξεπεράσει. Να φανταστείτε ότι όταν έγινε καθηγήτρια γαλλικών, όλη την ώρα ζωγράφιζε στον πίνακα. Με τα παιδιά περνούσε πολύ ωραία και οι ζωγραφιές της τους άρεσαν: Έτσι αποφάσισε να γίνει εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Της αρέσουν τα βιβλία (αυτά με τις εικόνες, αλλά και τα άλλα, αυτά για μεγάλους) το ποδήλατο, η θάλασσα, οι γάτες, τα σύννεφα και τα αστέρια.