Ανεβάζει στροφές το 54ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού. Η Κοινωφελής Επιχείρηση και η Ομάδα Κρυμμένου Θησαυρού καλεί τα καρναβαλικά πληρώματα να συμμετέχουν σήμερα στο Παιχνίδι Πλοήγησης «Πάμε σαν άλλοτε». Η ώρα έναρξης του παιχνιδιού έχει οριστεί για τις 19:00.
Αύριο, ο 54ος Κρυμμένος Θησαυρός, στο πλαίσιο της φάσης πλατείας «Πάμε στο Ράντζο μου στου… Κλάους» καλεί τα καρναβαλικά πληρώματα αλλά και τον κόσμο της Πάτρας, να ανηφορίσει προς την «Achaia Clauss» (έναρξη 11.00).
Η ιστορική οινοποιία ντύνεται καρναβαλικά και ανοίγει τις πόρτες της σε μικρούς και μεγάλους. Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, στις εγκαταστάσεις της οινοποιίας θα αναπτυχθούν πλούσιες δράσεις απευθυνόμενες όχι μόνο στους Καρναβαλιστές, οι οποίοι θα κληθούν να πάρουν ενεργό μέρος στα παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί αλλά και στους επισκέπτες, που θα επιλέξουν να περάσουν ευχάριστα το πρωινό τους στον φιλόξενο χώρο της Achaia Clauss.
Τι περιλαμβάνει η Κυριακάτικη καρναβαλική, και όχι μόνο, βόλτα στην «Achaia Clauss»:
Η ιστορική οινοποιία θα «ανοίξει» τους τρεις μουσειακούς χώρους που λειτουργούν πλέον στις εγκαταστάσεις της. Πρόκειται για το «Κελάρι 9», τη «Βίλλα Κωστάντζα» που φιλοξενεί την Εκθεση Αρχείου της Οινοποιίας και τις Πέτρινες Αποθήκες στις οποίες εκθέτονται τα Παλιά Μηχανήματα Οινοποίησης.
Οι παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιούνται στους χώρους της οινοποιίας είναι οι εξής:
• Το κελάρι του έρωτα και της μουσικής: Μία εναλλακτική ξενάγηση για την Οινοποιία Achaia Clauss στο «Κελάρι 9».
• Ευτυχείτε – Το Πληρωμα 94 επιμελείται μία έκθεση-αφιέρωμα στις παρουσιάσεις των παρελάσεων του Πατρινού Καρναβαλιού και τον Αλκη Στέα.
•Η στολή του σοβαρού αστείου: «Ζωντανή» έκθεση στολών- με τη σφραγίδα της αξέχαστης Ντούλης Δημητροπούλου- από τις Θεατρικές Παραστάσεις του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πάτρας με τη συμμετοχή των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.
• Καραγκιόζης: Το Θέατρο Σκιών Χρήστος Καλπουζάνης θα διασκεδάσει τους μικρούς μας φίλους παρουσιάζοντας το έργο «Ο 54ος Ξυπόλητος Θησαυρός», σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
• «Παλιμπαιδίζοντας»: Δημιουργική Καραναβαλοαπασχόληση και παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους από το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πάτρας.
Στους εξωτερικούς χώρους της οινοποιίας οι επισκέπτες θα απολαύσουν πικ-νικ με κεράσματατα οποία έχει φροντίσει η διοργάνωση του 54ου Κ.Θ. να προσφέρονται από τοπικούς παραγωγούς στους κυριακάτικους εκδρομείς, ενώ στην Κάβα «Δανιηλίδα» θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία κρασιού όπου θα μπορούν να λάβουν μέρος οι ενήλικες.
Την εκδήλωση θα ντύσει μουσικά ο Κωνσταντίνος Γεωργίου.