Τρέμουν οι ΗΠΑ τις κινήσεις Πούτιν.

Σε μια απίστευτη παραδοχή προχώρησε το επίσημο όργανο του σχεδιασμού της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (CFR). Οι ειδικοί του Συμβουλίου ανέφεραν ότι οι Αμερικάνοι χάνουν σταδιακά τον «πόλεμο» για μία περιοχή που μάλιστα άνηκε κατά το παρελθόν στην Ρωσία!
Πρόκειται για την Αρκτική, η οποία αγοράστηκε από τις ΗΠΑ, πριν 150 χρόνια έναντι 7,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Η αγορά της περιοχής μάλιστα θα εορταστεί στις 30 Μαρτίου σε επίσημη τελετή στον Λευκό Οίκο.
Ωστόσο, η υπερθέρμανση της Γης δεν ανεβάζει τον δείκτη μόνο στα συμβατικά θερμόμετρα, αλλά… και στην γεωπολιτική σκακιέρα. Το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική δημιουργεί ένα νέο, παρθένο πεδίο για επιχειρηματικές δραστηριότητες και όπως υποστηρίζει η έκθεση του CFR, οι ΗΠΑ έχουν μείνει πίσω στον αγώνα για κυριαρχία στην Αρκτική.

Οι Ρώσοι έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγα χρόνια να εξοπλίζουν τον στόλο στην Αρκτική με νέα ερευνητικά σκάφη και παγοθραυστικά, τα οποία εκτελούν συνεχώς έρευνες στην αχανή αυτή περιοχή, εντοπίζοντας μεγάλα πετρελαϊκά αποθέματα και κοιτάσματα φυσικού αερίου, ενώ στην «ανταρκτική μάχη» αναμένεται να μπουν και άλλες χώρες που συνορεύουν με τον αρκτικό κύκλο όπως ο Καναδάς και η Νορβηγία. Σύμφωνα με ειδικούς, η Αρκτική θα αποτελέσει στο μέλλον «καυτό» πεδίο διεκδίκησης και κόντρας μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων.

ΠΗΓΗ