Στις πληγείσες περιοχές από τη σφοδρή κακοκαιρία που σάρωσε τον νομό Χανίων θα βρεθεί σήμερα και αύριο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης, που θα συμμετέχει σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, δημάρχους και άλλους τοπικούς φορείς και θα ανακοινώσει μέτρα ενίσχυσης των πληγέντων. Χθες ο Σταύρος Αραχωβίτης συναντήθηκε στο ΥΠΑΑΤ με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και βουλευτή Χανίων, Παύλο Πολάκη, και τον ενημέρωσε για την κατάσταση στον νομό που δοκιμάστηκε από την πρόσφατη θεομηνία.

«Θα αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για τη στήριξη της φυτικής και ζωικής παραγωγής, καθώς και την αποκατάσταση των υποδομών.

Ηδη στα Χανιά βρίσκονται συνεργεία του ΕΛΓΑ και εκτιμούν τις ζημιές», τόνισε ο Σταύρος Αραχωβίτης. Ο Παύλος Πολάκης από την πλευρά του περιέγραψε μία εικόνα πολύ μεγάλων καταστροφών στον αγροτικό τομέα αλλά και σε εκείνον των υποδομών: «Δυστυχώς φέτος στον νομό Χανίων είχαμε τρεις θεομηνίες. Η πιο καταστροφική ήταν αυτή η τρίτη. Υπάρχει απώλεια φυτικού κεφαλαίου, καλλιεργήσιμων εδαφών, δέντρων, υποδομών, δικτύων άρδευσης, αντλιοστασίων, μηχανημάτων, σταβλικών εγκαταστάσεων κτλ, σε μεγάλη έκταση του νομού. Εχει υπάρξει μεγάλη καταστροφή και σε ζωικό κεφάλαιο, καθώς έχουν χαθεί πρόβατα. Σε μεγάλη έκταση καταστράφηκαν δημόσιες υποδομές, εθνικοί οδοί, επαρχιακό δίκτυο, αγροτικό δίκτυο. Είχαμε μία γρήγορη αντίδραση προκειμένου να αποκατασταθεί η πρόσβαση καθώς στήθηκαν οι γέφυρες του στρατού, και δουλεύουν εντατικά συνεργεία που αποκαθιστούν την πρόσβαση σε χωριά».

Τέλος, αναφέρθηκε στην πολιτική βούληση της κυβέρνησης να στηριχτεί σοβαρά και το συντομότερο όλη η παραγωγή της περιοχής.

ΠΗΓΗ