Διαστάσεις σκανδάλου παίρνει πλέον η μη παράδοση του κτιρίου των «ΜΑΧΗΤΩΝ» ατόμων με νοητική υστέρηση το οποίο είναι έτοιμο από το 2016. Προ ημερών έληξε μία ακόμα προθεσμία παράδοσής του από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, που είναι ο δήμος, στον κύριο του έργου που είναι οι «ΜΑΧΗΤΕΣ».
Την προθεσμία την είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης στη διάρκεια εκδήλωσης που είχε πραγματοποιήσει τον περασμένο Φεβρουάριο ο Σύλλογος Γονέων παιδιών που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού. Χαρακτηριστικά ο δήμαρχος είχε δηλώσει:
«Τον επόμενο μήνα θα παραδοθεί στους Μαχητές το άλλο κτίριο που ολοκληρώθηκε. Πρόκειται για το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας και τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Αυτό όμως, δεν πρέπει να είναι θέμα μόνο των γονιών και των παιδιών. Πρέπει οι κυβερνήσεις να μην θεωρούν κόστος τη λειτουργία αυτών των δομών και έξοδο τους εργαζόμενους που πρέπει να δουλεύουν σε αυτές τις δομές. Πρέπει να υπάρχει στήριξη και χρηματοδότηση και όχι να έχουν στο νου τους συνέχεια το κέρδος των λίγων. Με συνεργασία θα έχουμε αποτελέσματα και θα προχωρήσουμε και σε άλλες ενέργειες που είναι αναγκαίες».

 

Διαβάστε αναλυτικά στην “Π”