Η ετήσια γιορτή της καινοτομίας, της δημιουργικότητας και της σύνδεσης της γνώσης με την παραγωγή, διεξάγεται για έκτη χρονιά στην Πάτρα. Στους χώρους του ΟΛΠΑ στο Νότιο Λιμάνι της Πάτρας, φιλοξενείται φέτος η 6η Εκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας PATRAS IQ.
Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος πάνω από 70 εκθέτες, με ώριμες ερευνητικές προτάσεις από το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, τα ερευνητικά ινστιτούτα της περιοχής και ακαδημαϊκά ιδρύματα από άλλες πόλεις, καθώς και πλήθος φορέων και ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Παράλληλα με την έκθεση, πραγματοποιείται και ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, παρουσιάσεις δυνατότητας χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών, καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.
Τη φετινή χρονιά η PATRAS IQ έχει προσανατολισμό τα περίπτερα που προέρχονται από Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα να εκθέτουν, κατά κύριο λόγο, ώριμες ιδέες οι οποίες μπορούν να έχουν επενδυτικό ενδιαφέρον πλησιάζοντας, περισσότερο, με αυτό τον τρόπο τον στόχο της σύνδεσης των τομέων έρευνας και παραγωγής. Συνεπώς, κάθε περίπτερο αντιστοιχεί και σε μια πρόταση-προϊόν, που προήλθε από την ερευνητική δραστηριότητα του αντίστοιχου φορέα.
Φυσικά, δεν λείπουν και οι παρουσιάσεις έτοιμων προϊόντων, υπηρεσιών-διαδικασιών που είτε βρίσκονται σε φάση αναζήτησης επενδυτή, ή υπάρχουν ήδη διαθέσιμα στην αγορά από επιχειρήσεις.
Στην έκθεση, δίνουν το «παρών» και τα ερευνητικά κέντρα της περιοχή καθώς και οργανισμοί που υλοποιούν ή συμμετέχουν σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Η έκθεση ολοκληρώνεται σήμερα, και θα την επισκεφθεί ο Γιώργος Παπανδρέου στις 5 το απόγευμα. Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Αχαΐας θα επισκεφθεί τα περίπτερα της έκθεσης και θα συνομιλήσει με τους εκθέτες για τις καινοτόμες ιδέες και τα προϊόντα που παρουσιάζουν, ενώ θα έχει επαφές και με φορείς.

 

Του ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ