Δεν είναι και εύκολο να παραμείνεις σταθερός στο κεντροαριστερό πεδίο, το οποίο διέπεται από μεγάλη κινητικότητα και συνεχείς μεταπτώσεις, με τα πρόσωπα να πλειοδοτούν σε αλλαγές επιλογών. Ειδικά στη λεγόμενη ανανεωτική αριστερά, το ρεύμα αποδείχθηκε εναλλασσόμενο, αν και όχι απαραίτητα συνεχές.
Πού βρίσκεται σήμερα ο Νίκος Τσούκαλης; Μετείχε στο εγχείρημα της συμπαράταξης, αλλά η διαφορετική θέση της ΔΗΜΑΡ -αν και κατά πολλούς ήταν αφορμή- στο ζήτημα των Πρεσπών επέφερε αποσυγκόλληση. Δεν ακολούθησε την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ στην επιστροφή στον ΣΥΡΙΖΑ. Πού είναι σήμερα ο Ν. Τσούκαλης;
Από τη μέρα που μας υποσχέθηκε να τα πούμε μέχρι την ημέρα που τα είπαμε, πέρασε ένα 7ήμερο. Ο πρώην βουλευτής δεν περιμένει από την πολιτική να έχει εργασία: Τον έπνιξαν οι υποχρεώσεις ως δικηγόρου.

 

>Μεταξύ ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε εν τέλει χώρος για τη ΔΗΜΑΡ; Μήπως όλα επιστρέφουν στο ερώτημα της ταυτότητας, της αναγκαιότητας και της απήχησης μιας ανανεωτικής αριστεράς;

 

Στρατηγική μας επιδίωξη, αμέσως μετά τον Σεπτέμβριο του 2015 ήταν η συγκρότηση -επί τέλους- στη χώρα μας, του φορέα της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας και όχι απλώς να εκφράσουμε κάποιον, απροσδιόριστο «ενδιάμεσο χώρο» μεταξύ ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ. Το ιστορικό ρεύμα της «Ανανεωτικής Αριστεράς», όπως εκφραζόταν τελευταία από τη ΔΗΜΑΡ είχε ήδη ενστερνιστεί την πολιτική πρόταση της «Αριστερής Σοσιαλδημοκρατίας» και είχε ενταχθεί στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Κοντολογίς, με τη συγκρότηση, τον Σεπτέμβριο του 2015, της Δημοκρατικής Συμπαράστασης αποβλέπαμε αποκλειστικά και μόνο στη συγκρότηση ενός ενιαίου, πολυτασικού κόμματος της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατία με ότι αυτό συμβολίζει στις κοινωνικές εκπροσωπήσεις.

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον Κων. Μάγνη
Διαβάστε αναλυτικά στην “Π”