Ανθισε το Καραμανδάνειο, μετά τη χθεσινή παρέμβαση μαθητών και εθελοντών στο πλαίσιο της 7ης Εβδομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Μετείχαν οι μαθητές του 18ου Γυμνασίου Πατρών και ειδικότερα τα τμήματα και η λυκειακή τάξη Κωφών και Βαρηκόων, μαζί με τον διευθυντή του σχολείου Ευστράτιο Μαρίνο, την εκπαιδευτικό των Καλλιτεχνικών Αλεξάνδρα Κούκου και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς με ειδίκευση στη νοηματική Ευάγγελο Γρουμπό (μαθηματικός), Τριανταφυλλιά Τσιμπλιαρίδη (φιλόλογος) και Αμαλία Παπανικολοπούλου (φυσικός).
Η ομάδα ανέλαβε δράση πρωί – πρωί, καθαρίζοντας το δασάκι του παιδιατρικού νοσοκομείου.
Μαζί τους τα μέλη της ομάδας «Εθελοντές Πανταχού Παρών», με επικεφαλής την Αντα Ρεμούντη και τους Ζωή Γιαννάκου, Μαρία Ζησιμάτου, Ελένη Μαντά, Παντελή Καλαφάτη, Μαρία Μπαρτζελά, Ελένη Θεοδωροπούλου, Αννα – Μαρία Ράπτη. Τους εθελοντές υποδέχτηκε η διοικήτρια του νοσοκομείου Βασιλική Γεωργιοπούλου μαζί με άλλα στελέχη.
Ακολούθησε ο καλλωπισμός του εξωτερικού χώρου με ανθισμένα φυτά εποχής, τα οποία πρόσφερε απλόχερα η «Φυτοεμπορική» Μαρία Βούτσια και ΣΙΑ ΟΕ (ΠΕΟ Πατρών – Πύργου 3- Παραλία Πατρών). Στη φύτευση συμμετείχαν και μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου.
Από την Interamerican παραβρέθηκαν οι Σάσα Χρονοπούλου, Σούλα Φραντζή, Ελένη Καλιακμάνη και Κωνσταντίνα Βασιλακοπουλου.
ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Την ίδια ώρα στην περιοχή της Ανθούπολης και συγκεκριμένα στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής, η παρασκευάστρια του διαγνωστικού κέντρου «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟN VITA» Μαρία Αντωνέλη πήρε 20 δείγματα αίματος για δωρεάν λιπιδαιμικό έλεγχο. Η αλλεργιολόγος από τη διεύθυνση δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Αικατερίνη Μπρίνια, διενήργησε 15 αλλεργικά τεστ.
ΣΤΟΝ ΕΡΥΜΑΝΘΟ
Στο πλαίσιο της Εβδομάδας βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στον χώρο του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ερυμάνθου.
Το Κέντρο συμμετέχει ως συνεργάτης στην ανωτέρω δράση και διανέμει τα είδη που συγκεντρώνονται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στα γεωγραφικά όρια της περιοχής. «Η συμμετοχή πολιτών και φορέων κρίνεται ικανοποιητική, καθότι έχει συγκεντρωθεί ήδη μεγάλος όγκος υλικού προς διανομή, η οποία θα ξεκινήσει από τις αρχές της επόμενης βδομάδας» αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Κέντρου.
ΣΗΜΕΡΑ
Στις 8:30 το πρωί η κινητή μονάδα υγείας της Περιφέρειας με οδηγό τον Μπάμπη Σπυρόπουλο θα σταθμεύσει στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στην περιοχή Μακρυγιάννη. Θα ληφθούν δείγματα για δωρεάν λιπιδαιμικό έλεγχο και θα διενεργηθούν υπέρηχοι κοιλιακής αορτής.
Παράλληλα, συνεχίζεται η συγκέντρωση τροφίμων στα συνεργαζόμενα σούπερ μάρκετ.
Στις 12:00 στο Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων θα γίνει παρουσίαση του προγράμματος «Σκουπίδια Ωρα Μηδέν – Ανακύκλωση Τώρα» από την κοινωνική οργάνωση MELLIFERA (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία). Συνεργαζόμενοι φορείς: Δήμος Καλαβρύτων, Κέντρο Κοινότητας Καλαβρύτων.
ΠΗΓΗ