Αβολες ώρες έζησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα αφού ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας εμφανίστηκε αγριεμένος και έτοιμος να βάλει «φρένο» σε αυτό που ο Περισσός διάβασε ως «πράξη μικροπολιτικής σκοπιμότητας και υποκρισίας».

«Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από ό,τι αυτοί που μας κατηγορούν» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του επικαλούμενος φράση του Μπελογιάννη με τον γραμματέα του ΚΚΕ να του απαντά από το ίδιο βήμα: «Κάποιοι προσπαθούν να καπηλευτούν αγώνες και να πλασάρουν τον συμβιβασμό ως επανάσταση».
Λίγο πριν ο πρωθυπουργός ανέβει στο βήμα φίλοι και στελέχη του ΚΚΕ αποχώρησαν επιδεικτικά από τις πρώτες σειρές  αλλά «αντικαταστάθηκαν» από φίλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ήταν καθ’όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης με το όπλο «παρά πόδα» και όταν ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να σπάσει τον πάγο τον …πυροβόλησε με το όπλο του Νίκου Μπελογιάννη. Το όπλο που κατείχε  όταν ήταν πολιτικός επίτροπος στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, και το  οποίο παρέδωσε μαζί με τη θήκη του, στο Μουσείο ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε πώς σώθηκε το όπλο του αγωνιστή και ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ μετά από τόσα χρόνια. «Το διαφύλαξαν οι κομμουνιστές, σε σκληρές περιόδους με κίνδυνο της ζωής τους! Γι΄αυτό και δεν πρόκειται να χαθεί!» απάντησε κοφτά και με χιλιάδες υπαινιγμούς ο γραμματέας του ΚΚΕ.
Μια ερώτηση στους 2 αυτούς τύπους που παριστάνουν τους κλειδοκράτορες της Αριστεράς ,που τόσο έχουν μαγαρίσει,με κάθε τρόπο : H χώρα μας καταστρέφεται και εσείς κάνετε διαγωνισμό αριστεροσύνης ;;;
Ο Εμφύλιος τελείωσε πριν κάποιες δεκαετίες,συνέλθετε .έχουμε 2017 και όχι 1947.

ΠΗΓΗ