Με τον πρόεδρο της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών και Περιχώρων Δημήτρη Μαραβέγια, συναντήθηκε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος ΠΕ Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης, με τον συνδυασμό του Νεκτάριου Φαρμάκη «Ολα από την αρχή», Φωκίων Ζαΐμης.
Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των επαφών του Φωκίωνα Ζαΐμη με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων για την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που τους αφορούν. Η Πολυτεκνική Οργάνωση Πατρών και Περιχώρων αριθμεί περίπου 9.000 μέλη και τα προβλήματα που ταλανίζουν τις πολύτεκνες οικογένειες, χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
«Δυστυχώς, οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται μέχρι σήμερα, δεν αποτέλεσαν απλώς τροχοπέδη στη δημιουργία οικογένειας. Ηρθαν να προσθέσουν πολλαπλά νέα προβλήματα στους γονείς που τα προηγούμενα χρόνια επέλεξαν να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά, συμβάλλοντας από την πλευρά τους στην καταπολέμηση του δημογραφικού προβλήματος» δήλωσε ο Φωκίων Ζαϊμης.
Τόνισε ακόμα ,ότι η Πολυτεκνική Οικογένεια μπορεί να αποτελέσει ισχυρό ανάχωμα απέναντι στους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί για τη χώρα το πρόβλημα της υπογεννητικότητας, ωστόσο, με απογοήτευση διαπίστωσε ότι με μια σειρά πολιτικών αποφάσεων, οι πολύτεκνοι έχουν αφεθεί τα τελευταία χρόνια στο περιθώριο.
«Είναι θλιβερό να εξαιρούνται οι πολύτεκνες οικογένειες από κάθε είδους κοινωνική παροχή και να αντιμετωπίζονται με όρους δημοσιονομικού κόστους» τόνισε ο Φωκίων Ζαΐμης και πρόσθεσε ότι στηρίζει τα αιτήματα της Πολυτεκνικής Οργάνωσης για την επαναφορά ευνοϊκών ρυθμίσεων, που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολύτεκνων οικογενειών και παράλληλα, θα προσφέρουν ισχυρά κίνητρα μείωσης της υπογεννητικότητας σε βάθος χρόνου.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ζαΐμης πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει χρέος να αναλάβει τις ευθύνες της, στον βαθμό που της αναλογούν, και με δικές της πρωτοβουλίες να υποστηρίξει την Πολύτεκνη Οικογένεια.