Πρόβλημα με τους διακομιστές του υπουργείου Εσωτερικών αντιμετώπιζαν χθες οι υπάλληλοι του Πρωτοδικείου Πατρών που ξεκίνησαν την καταμέτρηση των σταυρών προστίμησης των υποψηφίων για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Περίπου 150 υπάλληλοι έχουν χωριστεί σε συνεργεία καταμέτρησης ανά δήμο, αλλά η ανάρτηση των αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών αποδείχθηκε μια προβληματική διαδικασία και δεν προσέθεσε σχεδόν τίποτα το ουσιαστικό στην πληροφόρηση των πολιτών.
Τα συνεργεία καταμέτρησης των ψηφοδελτίων και των σταυρών προτίμησης, συνέχιζαν κανονικά την δουλειά τους στο Πρωτοδικείο Πατρών, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα «έπεφτε» συνεχώς, με αποτέλεσμα να μην τροφοδοτείται με νέα στοιχεία.
Τα μόνο αποτελέσματα σταυρών υποψηφίων που δημοσιεύονταν χθες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, προέρχονταν από όσα δεδομένα εστάλησαν με SRT, δηλαδή με τις κινητές συσκευές των δικαστικών αντιπροσώπων και ήταν τόσο λίγα, που δεν μπορούσαν να χαρακτηριστούν ούτε καν ως ενδεικτικά.
Οπως ήταν φυσικό, και η αγωνία των υποψηφίων κορυφώνεται αφού βρίσκονται «στα σκοτάδια» σε σχέση με τους σταυρούς προτίμησης που έχουν πάρει.
Σε κάθε περίπτωση, η καταμέτρηση συνεχιζόταν κανονικά και πηγές της «Π» ανέφεραν ότι σήμερα το απόγευμα, τα εκλογικά αποτελέσματα και οι σταυροί προτίμησης των υποψηφίων θα έχουν καταμετρηθεί και αναμένεται να επικυρωθούν και να αναρτηθούν στους διαδρόμους του Πρωτοδικείου Πατρών.
Πάντως, χθες το βράδυ, στον Δήμο Πατρέων, η τελευταία ενημέρωση των στοιχείων στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών είχε γίνει στις 3:30 μ.μ. και η ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων βρισκόταν στο 100% (332 / 332 ΕΤ)
Από τους 165.828 εγγεγραμμένους εκλογείς, ψήφισαν 104.423 εκλογείς και τα οριστικά αποτελέσματα, έχουν ως εξής:
> Πελετίδης Κωνσταντίνος, 40,60% και 20 έδρες
> Αλεξόπουλος Γρηγόριος, 16,01% και 8 έδρες
> Παπαδημάτος Νικόλαος, 13,97% και 7 έδρες
> Νικολόπουλος Νικόλαος 7,52% και 4 έδρες
> Ρώρος Γεώργιος, 6,68% και 3 έδρες
> Ψωμάς Πέτρος, 6,39% και 3 έδρες
> Τζανάκος Νικόλαος, 2,64% και 1 έδρα
> Ντρίνιας Θεόδωρος, 2,03% και 1 έδρα
> Χρυσανθακόπουλος Αλέξανδρος, 1,84% και 1 έδρα
> Πατούχας Χρήστος, 1,43% και 1 έδρα
> Μπέλιας Δημήτριος, 0,47% καμία έδρα
> Μπελεζώνης Θεόδωρος, 0,42% καμία έδρα.