Υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας θα είναι, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ηγείται του ψηφοδελτίου στο νομό Αχαϊας με τους τρεις βουλευτές Σία Αναγνωστοπούλου, Κώστα Σπαρτινό και Ανδρέα Ριζούλη
Είναι η δεύτερη φορά που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία θα είναι υποψήφιος στην Αχαΐα, καθώς το ίδιο είχε πράξει στις εκλογές του 2012, όπου είχε επιλέξει το νομό ως δεύτερη εκλογική περιφέρεια, με πρώτη την Α’ Αθηνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες για το ψηφοδέλτιο ανακοινώνονται τα ονόματα του καθηγητή Ιατρικής και πρόεδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) Κώστα Μάρκου, του Κώστα Κακκαβά, ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής και στις εκλογές του 2015 και του συνδικαλιστή του ΙΚΑ Γιώργου Κυριακόπουλου.
Στο ψηφοδέλτιο θα είναι ο πρώην δήμαρχος Μόβρης Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και ο Γιώργος Νικολάου, Καθηγητής Πανεπιστημίου.
Θα είναι επίσης η Γιώτα Παναγοπούλου, πρόεδρος των Εμποροϋπαλλήλων, η Αγγελική Τσονάκα Αρχιτέκτων, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, η Γεωργία Παπανίκου, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος και η Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας, Μαργαρίτα Καραγιώργου.
Π. Σακελλαρόπουλος