Τα αεροσκάφη του βίντεο είναι οι πιο πρόσφατες τροποποιήσεις των αντίστοιχων μοντέλων τους, που παραδόθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις το 2011 και το 2014. Τα αεροσκάφη αναφέρθηκαν ότι πέταξαν σε υψόμετρα κάτω από τα 100 μέτρα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε την Δευτέρα βίντεο με εντυπωσιακά πλάνα από τα αεροσκάφη Su-27SM3 και Su-30M2. Στο βίντεο φαίνονται να πραγματοποιούν πτήσεις χαμηλού υψομέτρου πάνω από τα δάση των βουνών του Καυκάσου.

Τα βίντεο γυρίζονται από την θέση του πιλότου και δείχνουν την φάση της απογείωσης, της πτήσης και της προσγείωσης. Τα αεροπλάνα λέγεται ότι έχουν πετάξει σε υψόμετρα κάτω από 100 μέτρα.

Εκκινώντας την επιχειρησιακή του ζωή το 1985, το Su-27 έχει υποστεί πολλές αναβαθμίσεις, με τη νέα τροποποίηση SM3 που παράγεται από την εταιρεία Sukhoi το 2011. Ο διάδοχός του, Su-30, τέθηκε σε υπηρεσία το 1992, αλλά τα πρώτα αεροσκάφη τροποποίησης M2 χτίστηκαν το 2014.

Και τα δύο αεροσκάφη διαθέτουν ενισχυμένη άτρακτο με πρόσθετα σημεία ανάρτησης όπλων, σύγχρονο ραντάρ, σύγχρονα συστήματα και ηλεκτρονικά.

Τα αεροσκάφη αυτά υπηρετούν στις αεροπορικές δυνάμεις της Ρωσίας, καθώς και στην Ινδία, την Κίνα, το Βιετνάμ και τη Βενεζουέλα.

ΠΗΓΗ