Αλλιώς δεν έχει βόλτα στο διάστημα

H Space X εξέτασε την απόδοση του σκάφους Dragon σε μια μη επανδρωμένη πτήση προς το ISS τον Μάρτιο. Η πρώτη επανδρωμένη πτήση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις 15 Νοεμβρίου.

Οι ΗΠΑ έχουν προγραμματίσει να στείλουν το πρώτο διαστημικό σκάφος που κατασκευάστηκε εξολοκλήρου στις ΗΠΑ, αντί για τη Ρωσία, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) μετά την απόκτηση της πιστοποίησης της NASA τον Μάιο του 2020, δήλωσε στο Sputnik μία πηγή στην αεροναυπηγική βιομηχανία την Δευτέρα.

Η NASA χρησιμοποίησε τη Ρωσία για θέσεις στο διαστημόπλοιο Soyuz από τη στιγμή που το αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο αποχώρησε το 2011. Το 2014, η NASA έδωσε συμβάσεις στη Boeing και τη Space X, συνολικού ύψους μέχρι 6,8 δισ. δολαρίων, για την ανάπτυξη συστημάτων μεταφοράς πληρώματος και διεξαγωγής αρχικής αποστολές στο εργαστήριο σε τροχιά, στο πλαίσιο του προγράμματος εμπορικού πληρώματος.

«Το πρώτο αμερικανικό διαστημικό σκάφος που μεταφέρει το πλήρωμα στο IIS έχει προγραμματιστεί για ένα λανσάρισμα μετά την πιστοποίησή του από τη NASA τον Μάιο του 2020», ανέφερε η πηγή.

Είτε πρόκειται για το Dragon Crew της Space X είτε για το Starliner της Boeing, η NASA θα πρέπει πρώτα να πιστοποιήσει ότι το διαστημικό σκάφος είναι ασφαλές για επανδρωμένη διαστημική πτήση. Αρχικά, και οι δύο εταιρείες προορίζονταν να πιστοποιηθούν το 2017, τώρα αναμένεται να είναι έτοιμα μέχρι τα τέλη του 2019 το

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η NASA σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μια μη επανδρωμένη δοκιμαστική πτήση για το Starliner τον Αύγουστο. Η πρώτη επανδρωμένη αποστολή της είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Αύγουστο, αλλά αργότερα αναβλήθηκε μέχρι τον Νοέμβριο. Η εταιρεία έχει επίσης αποκαλύψει τα σχέδια για την αύξηση της διάρκειας της πρώτης επανδρωμένης πτήσης του Starliner στοn ISS, αλλά δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες.

ΠΗΓΗ