Σε αιφνιδιάζουν εκεί που δεν το περιμένεις…

Ένα κόσμος πλήρως ελεγχόμενο, όπου το σύστημα θα γνωρίζει τα πάντα για σένα. Όχι, δεν είναι τίτλος επιστημονικής φαντασίας, αλλά όπως θα διαπιστώσετε, εφαρμόζεται τώρα στις μέρες μας.

Ο δημοσιογράφος, Steve Politi, από το NJ Advance Media, σήκωσε το χέρι του, προκειμένου να κάνει μία ερώτηση στο πιο διάσημο golf club του κόσμου, το Augusta National στην Georgia των ΗΠΑ.

Όπως σχολιάζει η αμερικανική εφημερίδα, «Washington Post», παρά το γεγονός πως πλήθος δημοσιογράφων και ρεπόρτερ βρίσκονταν εκείνη την ημέρα εκεί και κανείς από το πάνελ δεν τον γνώριζε, ούτε και ο Politi γνώριζε κάποιον, τον αποκάλεσαν με το όνομά τους για να απευθύνει το ερώτημα.

Τι να είχε συμβεί; Ο δημοσιογράφος τα είχε χαμένα. Το καθετί βέβαια έχει την εξήγησή του.

Συνήθως σε τέτοιες περιστάσεις, δίνεται χρόνος στον ρεπόρτερ, προκειμένου να συστηθεί, πριν προβεί στις όποιες ερωτήσεις. Αυτόν τον χρόνο όμως οι διοργανωτές αποφάσισαν να εισάγουν μικροτσίπ στις κάρτες εισόδου των δημοσιογράφων.

Κατά αυτόν τον τρόπο με την βοήθεια ειδικών μηχανημάτων, σκάναραν κυριολεκτικά την ταυτότητα τους εκάστοτε δημοσιογράφου.

Ο Politi, εμφανώς σοκαρισμένος έπειτα από το περιστατικό, έγραψε αργότερα:

«Δεν τον είχα συναντήσει ποτέ αυτόν τον άνθρωπο (σ.σ. τον οικοδεσπότη που τον αποκάλεσε με το όνομά του). Δεν ήξερα ούτε καν το όνομά του.

(…)

Το Augusta National έβαλε φέτος μικροτσίπ στις ταυτότητες εισόδου όλων των δημοσιογράφων και ως εκ τούτου ο συντονιστής γνώριζε εκ των προτέρων ποιος ήταν ποιος και που ακριβώς και σε ποιο κάθισμα βρισκόταν».

Ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για Μεγάλο Αδελφό και πως καμιά φορά η τεχνολογία, παρότι χρήσιμη, τρομάζει.

Η παγκόσμια εξουσία, κατά τα φαινόμενα, θέλει να ελέγχει πλήρως ΜΜΕ και δημοσιογράφους. Μέσω των μικροτσίπ, οι όποιοι πολιτικοί, επιχειρηματίες κτλ. θα γνωρίζουν εκ των προτέρων την ταυτότητα του δημοσιογράφου και εκείνος θα το σκεφτεί σοβαρά να κάνει την όποια ενοχλητική ερώτηση, καθώς πλέον ουδείς δεν θα είναι άγνωστος.

Η φίμωση της ελευθερίας του Τύπου περνά σε νέο επίπεδο, μέχρι το επόμενο.

Από την είδηση βγαίνει και κάτι άλλο: Σε περίπτωση μαζικής εμφύτευσης μικροτσίπ σε άνθρωπο, που ήδη λαμβάνει χώρα σε εργαζόμενους στην Ευρώπη, η εξουσία θα γνωρίζει, σκανάροντάς τα, ανά πάσα στιγμή την ταυτότητα των πολιτών σε σημεία-κλειδιά στις πόλεις-γκέτο. Κανείς δεν θα περπατά ως άγνωστος μεταξύ αγνώστων. Big Brother is watching you.

ΠΗΓΗ