Έδιωξαν την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης ενώ οι ίδιοι οι συνεργάτες του Νίκου Παππά της ζήτησαν να συναντηθεί με τον Υπουργό 

Πρόκειται για μια γυναίκα η οποία παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, προβλήματα της καθημερινότητας από αυτά που αντιμετωπίζουμε όλοι μας τα τελευταία χρόνια, δίνει εδώ και καιρό μάχες εντός και εκτός συνόρων για τα δικαιώματα ων Ελλήνων Πομάκων της Θράκης. Ο λόγος για την Εμινέ Μπουρουτζή η οποία εδώ και καιρό είναι η νέα Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης. Σε συνομιλία που είχαμε μαζί της μας ενημέρωσε πως συνεργάτες του Νίκου Παππά, με αφορμή την επίσκεψη του τελευταίου στην Ξάνθη, της ζήτησαν να συναντηθεί μαζί του κάτι που έγινε για μερικά δευτερόλεπτα.
Μάλιστα η κα Εμινέ είχε ετοιμάσει και αρκετό αναγνωστικό υλικό σχετικό με τους Πομάκους καθώς και παραδοσιακά γλυκά της ορεινής Ξάνθης με σκοπό να τα προσφέρει στον κ. Παππά. Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί να γίνει στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης όπου και πήγε η Εμινέ. Εκεί την είδε ο Υπουργός και της ζήτησε να τον περιμένει στον προθάλαμο ώστε να πουν περισσότερα. Αυτό όμως δεν έγινε ποτέ αλλά όχι με ευθύνη του Υπουργού. Άνθρωπος του μουσουλμάνου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Ζεϊμπέκ Χουσεϊν της ζήτησε μάλλον με όχι και πολύ ευγενικό τρόπο να φύγει από το γραφείο.

Το περίεργο αλλά προκλητικό παράλληλα στην όλη υπόθεση είναι που ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης δεν έδωσε σημασία στην επιθυμία του Υπουργού και φρόντισε να ικανοποιήσει το αίτημα του τοπικού Βουλευτή του κόμματος. Το παράξενο είναι πως όσο η κα Εμινέ περίμενε στον προθάλαμο με τον συνεργάτη του Υπουργού κανένας δεν την ενόχλησε και ούτε της ζήτησε να φύγει, μόλις όμως ο άνθρωπος του Νίκου Παππά κατέβηκε κάτω για να βάλει στο αυτοκίνητο τα πράγματα που η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξάνθης είχε ετοιμάσει για τον Υπουργό, άτομα του γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ της ζήτησαν να φύγει.
Σε σχόλιο τους ορισμένοι συνάδελφοι, μάλλον ιδιαίτερα φιλικοί προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον μουσουλμάνο Βουλευτή του, επιχείρησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα γράφοντας πως πρόκειται για πρόσωπο (εννοούν την κα Εμινέ) το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις πολιτικές του αλλά πραγματικά δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλουν να πουν. Απ’ όσο ξέρω η Εμινέ Μπουρουτζή το μόνο που κάνει όλα αυτά τα χρόνια είναι να αγωνίζεται τόσο για τα δικαιώματα των Ελλήνων Πομάκων όσο και για τα συμφέροντα της πατρίδας μας. Δηλαδή η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αντίθετη; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΜΑΚΩΝ και για τα συμφέροντα της Ελλάδας;

Ας το θέσω όμως λίγο διαφορετικά το ερώτημα. Υπάρχει άνθρωπος στον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης που να μπορεί να πει δημόσια τη λέξη ΠΟΜΑΚΟΣ; Ποιος να την πει; Αυτοί που ούτε τις εθνικές μας επετείους δεν τιμούν; Για την ώρα πάντως δεν έχει υπάρξει καμιά επίσημη τοποθέτηση από τους ΑΝΕΛ κι αυτό μόνο παράξενο μπορεί να θεωρηθεί. ίσως να υπάρξει εντός της ημέρας βέβαια οπότε ας μη βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Πάντως για το απαράδεκτο αυτό περιστατικό έχουν ήδη ενημερωθεί τόσο το Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων στην Ξάνθη όσο και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Σεμπαϊδήν Καραχότζα/xanthinet.gr…

ΠΗΓΗ