Εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με αξιωματούχους και μέσα ενημέρωσης, που διαβεβαίωσαν ότι ενεργοποιήθηκε η αντιαεροπορική άμυνα.

Τα πλήγματα καταγράφηκαν προτού συμπληρωθούν 24 ώρες από την επίθεση στη Χερσώνα που, σύμφωνα με το Κίεβο, είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 21 άνθρωποι.

Συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας ανέλαβαν δράση στην περιφέρεια του Κιέβου, ανέφερε μέσω Telegram η τοπική στρατιωτική διοίκηση. Ουκρανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο έκανε λόγο για εκρήξεις στη Ζαπορίζια. Ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης Γιούρι Μαλάσκο ανέφερε μέσω Telegram ότι και εκεί ενεργοποιήθηκαν συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας. Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν επίσης λόγο για εκρήξεις στην Οδησσό. Οι προειδοποιητικές σειρήνες της αεράμυνας ήχησαν στο μεγαλύτερο μέρος των ανατολικών περιφερειών της χώρας.

Εν τω μεταξύ, επίθεση με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος προκάλεσε πυρκαγιά σε τομείς όπου αποθηκεύονται καύσιμα σε διυλιστήριο στη νότια Ρωσία, όμως οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων μπόρεσαν τη θέσουν υπό έλεγχο και να τη σβήσουν περίπου δύο ώρες αργότερα, όπως μετέδωσε σήμερα το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η επίθεση είχε στόχο το διυλιστήριο Ίλσκι, κοντά στο λιμάνι Νοβοροσίσκ, στη Μαύρη Θάλασσα, στην περιφέρεια Κράσνονταρ. «Δεύτερη ταραχώδης νύχτα για τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων», σχολίασε μέσω Telegram ο κυβερνήτης της Κρασνοντάρ Βενιαμίν Κοντράτιεφ, σύμφωνα με τον οποίο δεν αναφέρθηκαν θύματα εξαιτίας της πυρκαγιάς. Δεν διευκρίνισε τα αίτια της εκδήλωσής της.

Χθες Τετάρτη φωτιά εκδηλώθηκε σε εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων κοντά σε γέφυρα που συνδέει την ενδοχώρα της Ρωσίας με τη χερσόνησο της Κριμαίας.